Криза на ринку криптовалют змушує майнерів продавати сотні відеокарт на аукціонах у прямому етері

Опубликовал
Вадим Карпусь

Через те, що криптовалюти Bitcoin і Ethereum стрімко втрачають ціну, майнери змушені позбуватися відеокарт, які раніше використовувалися для отримання прибутку.

Майнери та власники інтернет-кафе тепер масово продають відеокарти, які використовували у видобутку криптовалют. Пристрої продаються на аукціонах у прямому етері, де такі моделі, як NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti, можна придбати за $300–400. Хоча закуповувалися відеокарти, як правило, за вищою ціною.

Це змушений крок із боку майнерів. Річ у тім, що через суттєве падіння ціни Ethereum окупність інвестицій тепер обчислюється роками, а не місяцями, як раніше. Таким чином, перед майнерами, які сподівалися на легкий і швидкий прибуток, тепер стоїть вибір: продати свої відеокарти якнайшвидше, щоб повернути хоча б частину вкладень, або продовжувати майнити в надії, що вартість криптовалюти знову зросте.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Але очікування – не найкращий вибір у нинішніх умовах. Це пов’язано з тим, що незабаром криптовалюта Ethereum відмовиться від концепції Proof-of-Work на користь Proof-of-Stake. Це дозволить суттєво знизити енергоспоживання мережі та прискорити проведення транзакцій. Але водночас це позбавить сенсу майнінг. Таким чином, на отримання прибутку від майнінгу залишилося лише кілька місяців.

Тому багато майнерів обирають шлях продажу відеокарт і намагаються позбутися сотень пристроїв якнайшвидше. І зараз на китайських аукціонах можна легко знайти моделі NVIDIA GeForce RTX 2060 або RTX 3060 Ti за ціною істотно нижчою від рекомендованих значень. Щоправда, купівля таких пристроїв пов’язана з ризиком, оскільки вони активно використовувалися в майнінгу в режимі 24/7. Водночас у Європі зараз вже можна придбати нові відеокарти за цінами, близькими до рекомендованих.

Джерело: videocardz

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь