Китайська «SpaceX» випадково запустила ракету під час вогневих випробувань

Опубликовал
Катерина Даньшина

На щастя, обійшлось без постраждалих, а сама ракета впала в гористій місцевості.

У неділю пекінська Space Pioneer провела вогневі випробування першого ступеня своєї приватної ракети Tianlong-3 у Гуньї, місті з населенням близько 800 000 осіб у центральній китайській провінції Хенань. Однак під час запалення двигунів механізм кріплення на стартовому майданчику вийшов з ладу, а сама ракета раптово злетіла.

Незапланований політ тривав близько 50 секунд і зрештою Tianlong-3 приземлилась неподалік у горах — однак із видовищним вибухом, який зафіксували на відео кілька глядачів.

Онлайн-курс "B2B-продажі" від Laba.
Розробіть ефективну стратегію B2B-продажів за 11 занять: від воронки до партнерської програми.Лектор курсу — засновник консалтингової компанії, який має 15 років досвіду в продажах.
Дізнатись більше

Представники управління з надзвичайних ситуацій провінції Хенань повідомили, що у результаті вибуху ніхто не постраждав. У Space Pioneer тим часом заявили про «структурний збій» у з’єднанні ступеня та випробувального стенда, однак бортовий комп’ютер ракети таки вимкнув двигуни автоматично після виявлення незвичайної активності, а Tianlong-3 вибухово приземлився в горах.

Space Pioneer вже вивела на орбіту Tianlong-2, що стала першою приватною ракетою, якій вдалось це зробити. Tianlong-3 тим часом передбачена для багаторазового використання і, за даними SpaceNews, створена за моделлю Falcon 9 від SpaceX.

Передбачається, що Tianlong-3 зможе перевозити до 17 тонн корисного вантажу на низьку навколоземну орбіту, тоді як її попередниця мала обмеження у 2 тонни.

Нова ітерація ракети все ще перебуває на стадії розробки, однак, ймовірно, недільна аварія внесе певні корективи у часові рамки випробувань та потенційного запуску.

Disqus Comments Loading...