Рубрики НовиниСофт

Китайські хакери зламали секретні оборонні мережі Японії й місяцями їх моніторили, – The Washington Post

Опубликовал
Катерина Даньшина

Агентство національної безпеки виявило злам наприкінці 2020 року – однак з того часу китайські шпигуни ще місяцями моніторили найчутливіші системи найважливішого стратегічного союзника США у Східній Азії.

Колишні високопоставлені чиновники США стверджують, що хакери мали «‎постійний та глибокий доступ» і, здається, могли знайти документи з планами, оцінками воєнних недоліків тощо. 

«Це було шокуюче погано», — каже колишній військовий чиновник США в коментарі The Washington Post.

На той час голова АНБ, керівник кіберкомандування США Пол Накасоне, а також заступник радника Білого дому з національної безпеки Метью Поттінгер одразу вилетіли до Японії, щоб проінформувати про злам.

Утім з проблемою не могли впоратися ще протягом кількох місяців – до початку 2021 року. Кіберкомандування США запропонувало Японії допомогу, яку країна відхилила, оскільки не хотіла допускати сторонніх військових до власних систем – натомість були залучені місцеві комерційні охоронні фірми для пошуку вразливостей.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Зрештою Японія прийняла більш активну стратегію національної безпеки, яка, як кажуть, включатиме нову кіберкоманду для цілодобового моніторингу мереж і до 4000 активних співробітників кібербезпеки.

Раніше голова ФБР Крістофер Рей, заявив, що Китай має у 50 разів більше хакерів, ніж співробітників кібербезпеки у федеральному бюро розслідувань. Також він додав, що там діє «найбільша хакерська програма, ніж у всіх інших великих країнах разом узятих, і вкрадено більше наших особистих і корпоративних даних, ніж усіма іншими країнами разом узятими».

Disqus Comments Loading...