Новини Софт 08.08.2023 о 17:50 comment views icon

Китайські хакери зламали секретні оборонні мережі Японії й місяцями їх моніторили, – The Washington Post

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Агентство національної безпеки виявило злам наприкінці 2020 року – однак з того часу китайські шпигуни ще місяцями моніторили найчутливіші системи найважливішого стратегічного союзника США у Східній Азії.

Колишні високопоставлені чиновники США стверджують, що хакери мали «‎постійний та глибокий доступ» і, здається, могли знайти документи з планами, оцінками воєнних недоліків тощо. 

«Це було шокуюче погано», — каже колишній військовий чиновник США в коментарі The Washington Post.

На той час голова АНБ, керівник кіберкомандування США Пол Накасоне, а також заступник радника Білого дому з національної безпеки Метью Поттінгер одразу вилетіли до Японії, щоб проінформувати про злам.

Утім з проблемою не могли впоратися ще протягом кількох місяців – до початку 2021 року. Кіберкомандування США запропонувало Японії допомогу, яку країна відхилила, оскільки не хотіла допускати сторонніх військових до власних систем – натомість були залучені місцеві комерційні охоронні фірми для пошуку вразливостей.

Зрештою Японія прийняла більш активну стратегію національної безпеки, яка, як кажуть, включатиме нову кіберкоманду для цілодобового моніторингу мереж і до 4000 активних співробітників кібербезпеки.

Раніше голова ФБР Крістофер Рей, заявив, що Китай має у 50 разів більше хакерів, ніж співробітників кібербезпеки у федеральному бюро розслідувань. Також він додав, що там діє «найбільша хакерська програма, ніж у всіх інших великих країнах разом узятих, і вкрадено більше наших особистих і корпоративних даних, ніж усіма іншими країнами разом узятими».

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Китайські хакери встановили шкідливе ПЗ на американській військовій базі в Гуамі — Microsoft і АНБ


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: