Китайські ЗМІ дорікають Марку Цукербергу бажанням продавати гарнітури Meta Quest в країні — раніше він відкрито критикував Китай

Опубликовал
Андрей Русанов

Китайське державне ЗМІ різко розкритикувало главу Meta Марка Цукерберга. Йому дорікають планами продавати гарнітуру Meta Quest у Китаї. Пишуть, що Марк «вистрілив собі в ногу», коли дійшло до китайських ринків – раніше він відкрито критикував китайське промислове шпигунство.

Редакційна стаття видання Beijing Daily у соціальній мережі WeChat з’явилася після того, як у The Wall Street Journal написала, що Meta веде постійні переговори з Tencent з метою продажу гарнітур Meta Quest у материковому Китаї. У статті йдеться про те, що колишня критика Цукербергом китайських компаній, у тому числі TikTok (ByteDance), перешкоджає його зусиллям розпочати продажі в Китаї. Цукерберг критично висловлювався про конкретні китайські компанії та про поширене китайське корпоративне шпигунство.

“Я думаю, добре задокументовано, що китайський уряд краде технології в американських компаній”, – зі свідчень марка Цукерберга перед Конгресом США у 2020 році.

Раніше Цукерберг публічно називав TikTok дуже ефективним конкурентом, а за зачиненими дверима він нібито говорив, що компанія становить серйозну загрозу для американського бізнесу. Після зустрічі з Марком та обговорення TikTok сенатор Том Коттон з Арканзасу разом зі співавторами написав листа представникам американської розвідки з проханням провести розслідування щодо TikTok.

Як позитивні приклади співпраці з китайською владою редакція Beijing Daily наводить відносини з Тімом Куком та візит Ілона Маска.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...