«‎Київстар» розширив 4G VoLTE на абонентів передплати. Як активувати?

Опубликовал
Володимир Скрипін

«Київстар» повідомив про черговий етап розширення доступності 4G VoLTE — нарешті технологія дісталася й абонентів передплати. Досі її доступність була обмеженою контрактними планами.

Нагадаємо, «‎Київстар» першим серед українських операторів запустив 4G VoLTE — ще наприкінці 2020 року. Ймовірно, якби не війна, впровадження 4G VoLTE відбувалося швидшими темпами, проте вже як є. Насправді підключення послуги VoLTE для абонентів передплати розпочалось в липні 2022 року і станом на 22 листопада можливість користуватись перевагами новітньої технології мають вже майже 500 тисяч абонентів.

VoLTE для абонентів передплати «‎Київстар»

В «Київстар» зазначають, що впровадження 4G VoLTE серед абонентів передплати відбуватиметься поступово. Активація відбуватиметься автоматично з подальшим відправленням SMS-підтвердження про успішну операцію за номером.

Скористатися перевагами VoLTE зможуть всі абоненти передплаченого зв’язку «Київстар», які мають відповідний смартфон, що підтримує VoLTE — повний список пристроїв, що підтримують VoLTE в мережі «Київстар», доступний на сайті компанії та USIM-картку, яка підтримує роботу в 4G. Також необхідними умовами є доступність 4G-інтернету та перебування в зоні покриття мережі.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Як перевірити, чи підтримують 4G смартфон та SIM

  • Наберіть *245*5#, щоб перевірити смартфон
  • Наберіть *245*4#, щоб перевірити SIM-карту

«Київстар» прогнозує, що вже в першому кварталі 2023 року понад 2 млн абонентів будуть виконувати дзвінки за технологією VoLTE. З 2021 року технологія стала доступна для близько 300 тисяч контрактних абонентів. Зараз в мережі «Київстар» VoLTE працює для понад 100
моделей смартфонів таких виробників, як: Apple, Samsung, Huawei та Xiaomi.

Як активувати VoLTE вручну?

Для користувачів Huawei, Samsung, Xiaomi та Apple з iOS 15 технологія стане активною автоматично. Вам не треба додатково налаштовувати свій смартфон. Якщо не відбулося автоматичної активації:

  • Apple (до IOS 15): в налаштуваннях, в розділі Стільникові дані, виберіть карту Київстар, в пункті Голос і дані — активуйте VoLTE. У деяких випадках, коли ви увімкнете VoLTE, може з’явитися повідомлення: «Увімкнення VoLTE в мережі, що не була сертифікована оператором зв’язку для VoLTE, може вплинути на час роботи батареї, дзвінки, повідомлення та стільникові дані». Послуга VoLTE при цьому працюватиме.
  • Android: в налаштуваннях, в розділі стільникові мережі переконайтеся, що для SIM-карти активовані «‎виклики VoLTE»‎
  • Технологія VoLTE дозволяє виконувати дзвінки через мережу LTE (4G), що значно покращує якість звуку, а також дозволяє паралельно дзвінку користуватися швидкісним інтернетом без додаткових списань з рахунку та плати за трафік. VoLTE працює на всій території країни, де є 4G від «Київстар».
Disqus Comments Loading...