Новини Україна 22.11.2022 о 10:28 comment views icon

«‎Київстар» розширив 4G VoLTE на абонентів передплати. Як активувати?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

«Київстар» повідомив про черговий етап розширення доступності 4G VoLTE — нарешті технологія дісталася й абонентів передплати. Досі її доступність була обмеженою контрактними планами.

Нагадаємо, «‎Київстар» першим серед українських операторів запустив 4G VoLTE — ще наприкінці 2020 року. Ймовірно, якби не війна, впровадження 4G VoLTE відбувалося швидшими темпами, проте вже як є. Насправді підключення послуги VoLTE для абонентів передплати розпочалось в липні 2022 року і станом на 22 листопада можливість користуватись перевагами новітньої технології мають вже майже 500 тисяч абонентів.

VoLTE для абонентів передплати «‎Київстар»

В «Київстар» зазначають, що впровадження 4G VoLTE серед абонентів передплати відбуватиметься поступово. Активація відбуватиметься автоматично з подальшим відправленням SMS-підтвердження про успішну операцію за номером.

«‎Київстар» розширив 4G VoLTE на абонентів передплати. Як активувати?

Скористатися перевагами VoLTE зможуть всі абоненти передплаченого зв’язку «Київстар», які мають відповідний смартфон, що підтримує VoLTE — повний список пристроїв, що підтримують VoLTE в мережі «Київстар», доступний на сайті компанії та USIM-картку, яка підтримує роботу в 4G. Також необхідними умовами є доступність 4G-інтернету та перебування в зоні покриття мережі.

Як перевірити, чи підтримують 4G смартфон та SIM

  • Наберіть *245*5#, щоб перевірити смартфон
  • Наберіть *245*4#, щоб перевірити SIM-карту

«Київстар» прогнозує, що вже в першому кварталі 2023 року понад 2 млн абонентів будуть виконувати дзвінки за технологією VoLTE. З 2021 року технологія стала доступна для близько 300 тисяч контрактних абонентів. Зараз в мережі «Київстар» VoLTE працює для понад 100
моделей смартфонів таких виробників, як: Apple, Samsung, Huawei та Xiaomi.

Як активувати VoLTE вручну?

Для користувачів Huawei, Samsung, Xiaomi та Apple з iOS 15 технологія стане активною автоматично. Вам не треба додатково налаштовувати свій смартфон. Якщо не відбулося автоматичної активації:

  • Apple (до IOS 15): в налаштуваннях, в розділі Стільникові дані, виберіть карту Київстар, в пункті Голос і дані — активуйте VoLTE. У деяких випадках, коли ви увімкнете VoLTE, може з’явитися повідомлення: «Увімкнення VoLTE в мережі, що не була сертифікована оператором зв’язку для VoLTE, може вплинути на час роботи батареї, дзвінки, повідомлення та стільникові дані». Послуга VoLTE при цьому працюватиме.
  • Android: в налаштуваннях, в розділі стільникові мережі переконайтеся, що для SIM-карти активовані «‎виклики VoLTE»‎
  • Технологія VoLTE дозволяє виконувати дзвінки через мережу LTE (4G), що значно покращує якість звуку, а також дозволяє паралельно дзвінку користуватися швидкісним інтернетом без додаткових списань з рахунку та плати за трафік. VoLTE працює на всій території країни, де є 4G від «Київстар».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: