Рубрики Новини

«Ланет» підключила свою мережу до супутникового інтернету Starlink від SpaceX

Опубликовал
Тетяна Нечет

Інтернет-провайдер «Ланет» отримав термінали Starlink. Це допоможе компанії забезпечити підтримку та функціонування мережі в умовах високого навантаження.

«Завдяки цим терміналам ми як провайдер можемо закрити критичні потреби в умовах високих ризиків втрати зв’язності мережі. Отже, забезпечити її підтримку та функціонування. У ці непрості часи інтернет-зв’язок важливий як ніколи: бути в курсі всіх подій, допомагати ЗСУ знищувати ворога, воювати на інформаційному фронті, написати рідним і близьким теплі слова підтримки», — зазначили в пресслужбі.

У компанії також повідомили, що у столиці вже 114 укриттів мають інтернет-доступ від мережі «Ланет», а також майже 30 — в інших регіонах України. Щоб провести інтернет у бомбосховищі, потрібно подати заявку на офіційному сайті, який нещодавно спільно створили КМДА та «Київ Цифровий». Або можна написати представникам мережі безпосередньо в приватні повідомлення в соцмережах.

Що і як читати через Wi-Fi в укриттях?

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Дивіться актуальну інформацію лише з перевірених джерел, віддавайте перевагу каналам, позначеним офіційною галочкою. Орієнтовний перелік ресурсів.

Вимикайте автозавантаження та автопрогравання фото/відео — це допоможе запобігти перевантаженню серверів та прискорити роботу ваших пристроїв. Як це зробити.

«Друзі, нагадуємо, що підключення до сховищ ми виробляємо безкоштовно. Однак для проведення робіт нам дуже потрібні матеріали та обладнання, а для їх закупівлі відповідно гроші. Навіть на вже підключених об’єктах є ризик пошкодження обладнання та втрати комунікацій. А маршрутизатори та роутери при інтенсивному використанні значно швидше виходять з ладу та вимагають заміни. Також почалися крадіжки обладнання в бомбосховищах. Тому потреба у роутерах та іншому обладнанні не зникає. Якщо ви маєте можливість допомогти нам, ви можете задонатити», — повідомили в «Ланеті».

Нагадаємо, що перша партія наземних терміналів для супутникового інтернету Starlink від SpaceX прибула до України 28 лютого. Швидкість прийому під час перших тестів досягала 140 Мбіт/с. Установки необхідні для підтримки функціонування критичної інфраструктури та послуг у сфері охорони здоров’я, фінансів та енергетики.

Disqus Comments Loading...