Рубрики НовиниІгри

Летсплеї на PS5. Нова функція Sony автоматично записуватиме відеопідказки для інших гравців

Опубликовал
Володимир Скрипін

Sony анонсувала оновлення функції «Довідка з гри» (Game Help) на PlayStation 5 — її невдовзі доповнять розділом Community з відеопідказками, які автоматично записуватимуться для допомоги іншим гравцям.

Якщо стисло, Sony вирішила перенести летсплеї на PS5. За задумом розробників, консоль (з дозволу власника) автоматично записувати відео з виконанням тих чи інших дій (отримання трофеїв або пошуку прихованих предметів) у грі. Після проходження модерації інші гравці PlayStation зможуть використовувати ролики як підказки без потреби шукати такі на YouTube.

Без відома власника ніхто нічого не записуватиме — спочатку потрібно увімкнути опцію автозбереження геймплею в налаштуваннях. Відеоролики видалятимуться з консолі  відразу після завантаження на сервери Sony, і після їх схвалення/публікації автор отримає відповідне сповіщення на консоль. Інструмент записуватиме відео без звуку — можна не турбуватися через вебкамеру, мікрофон або груповий чат. Також планується окремий розділ з опублікованим контентом, щоб за потреби автор мав змогу видалили будь-яке відео.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Ці нові відеоролики від спільноти доповнять наявний розділ «Довідка з гри», який забезпечує доступ до підказок для проходження, порад і покрокових відеороликів від розробників. Апдейт, який принесе функцію, вийде до кінця цього року, причому доступ до неї відкриють як підписникам PS Plus, так і тим, у кого немає передплати. Головне питання — наскільки великим виявиться список підтримуваних ігор і з якою періодичністю його оновлюватимуть..

Оновлення інтерфейсу PS5

Наразі Sony також тестує оновлення інтерфейсу PS5 з переробленим розділом Explore — серед іншого, в ньому з’явиться Live шпалери та віджети на головному екрані з різною корисною  інформацією (рівень батареї геймпадів, вільне місце на диску, кількість трофеїв, останні скриншоти). Також в розділі показуватимуться свіжі релізи в PS Plus та деякі акції з PS Store. Оновлення вже доступне в беті, але тільки для американського PS Store. Чекаємо загальнодоступний реліз найближчим часом.

Disqus Comments Loading...