lifecell спільно з YASNO запускає SMS-інформування про відключення електроенергії (поки лише в Києві)

Опубликовал
Володимир Скрипін

lifecell анонсував доступність нової послуги SMS-нагадування про ймовірні стабілізаційні або екстрені відключення електроенергії. Її запуск став можливим завдяки подальшому розширенню співпраці мобільного оператора з енергопостачальною компанією YASNO

Охочі абоненти lifecell вже можуть активувати сервіс без жодних доплат, проте зауважте, що наразі послуга працює лише в Києві. Для цього потрібно надіслати короткий USSD-запит *277#, обрати опцію «Активувати» та ввести номер групи енергоспоживання. Після активації SMS-сповіщення про стабілізаційні та екстрені відключення електроенергії будуть надходити з номера 277. Абоненти отримуватимуть їх за 15 хвилин до початку так званої «сірої зони» — часового проміжку, коли можливе відключення світла.

За потреби у голосовому меню *277# також можна дізнатися свій номер групи за адресою та замовити інформування тільки про екстрені відключення електроенергії. У такому разі SMS про стабілізаційні відключення не надходитимуть.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Також варто звернути увагу на дисклеймер lifecell:

“Джерелом даних для відправки SMS- сповіщень є графіки відключення компанії Yasno. lifecell не несе відповідальність за відповідність фактичного відключення світла даним з графіків відключень.

Якщо мережа lifecell відсутня, абоненти не зможуть отримати сповіщення про відключення електроенергії, не дивлячись на те, що фактично вони були відправлені з SMS-центру lifecell”

Якщо взяти до уваги складну ситуацію в енергосистемі України, а також часті проблеми з дотримання оприлюднених графіків відключень та інформування про аварійні відключення у тому ж Києві, постає закономірне питання щодо небезкорисності сервісу lifecell. Проте, сподіваємося, що зрештою він виявиться помічним.

Ще у lifecell нагадують абонентам про необхідність своєчасної оплати рахунків за електроенергію та принагідно рекламують інший свій сервіс — платіжний застосунок Paycell, який дозволяє оплачувати з мобільного рахунку різні послуги без введення реквізитів банківської карти, зокрема й комунальні, та отримувати за це різні бонуси, як-от 5 ГБ мобільного трафіку після першої оплати будь-яких послуг на суму понад 100 грн.

Disqus Comments Loading...