Лише за ордерами. Amazon обмежить доступ поліції до отримання відео з розумних дверних дзвінків Ring

Опубликовал
Катерина Даньшина

З наступного тижня компанія вимкне Request For Assistance програму, яка дозволяла правоохоронцям отримувати записи з розумних дверних дзвінків та камер спостереження користувачів. Надалі служби мають отримати й надати офіційний ордер, щоб використовувати ці дані, повідомляє Bloomberg.

Тим часом критиці піддавалась і практика компанії, яка дозволяла поліції майже безперешкодно отримувати доступ до записів з розумних дверних дзвінків чи камер спостереження Ring. На початку компанія надсилала користувачам листа із проханням поділитися відео з поліцією добровільно, а вже у 2021-му вимагала від правоохоронців та пожежників оприлюднювати ці запити через окрему програму Neighbors. Нині ж доступ до відео нададуть лише за офіційним ордером.

Натомість Ring «‎присвятить свої ресурси новим продуктам і програмам у Neighbors» — додатку, який надає попередження про злочини та безпеку в реальному часі від сусідів та місцевих правоохоронних органів.

Критикували компанію й через те, що записи з пристроїв Ring нерідко з’являлися в інтернеті. У 2022 році Amazon та MGM навіть анонсували телешоу Ring Nation з вірусними відео, знятими розумними дверними дзвінками та камерами.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Торік у грудні Google також заявила, що змінить функцію історії місцезнаходжень на Картах, усунувши можливість для поліції запитувати дані про всіх, хто знаходився поблизу місця злочину.

Disqus Comments Loading...