«Люди в Америці перебувають у стресі‎». Берні Сандерс підтримав ідею 4-денного робочого тижня

Опубликовал
Катерина Даньшина

В інтерв’ю CNN сенатор від Вермонту Берні Сандерс заявив, що влада США має розглянути питання про скорочення годин, проведених на роботі оскільки саме 40-годинний робочий тиждень «є однією з причин скорочення тривалості життя».

32-годинний чотириденний робочий тиждень за звичайну оплату ключова вимога United Auto WorkersМіжнародна об'єднана спілка працівників автомобільної, аерокосмічної промисловості та сільськогосподарського машинобудування, учасники якої оголосили страйк минулого тижня після того, як переговори з Ford, GM і Stellantis провалились. Працівники переймаються, що електрифікація автомобільної промисловості в поєднанні з розвитком технологій штучного інтелекту значно зменшить потребу у людській праці, необхідній для складання нового автомобіля.

«Як нація, ми повинні почати серйозну дискусію — і UAW це робить — про суттєве скорочення робочого тижня. Люди в Америці перебувають у стресі. Вони перевантажені, вони повинні піклуватися про своїх дітей, про здоров’я, про житло», — сказав Сандерс, незалежний член партії від демократів, Джейку Тепперу з CNN.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань в США (CDC), очікувана тривалість життя при народженні впала до 76,1 року у 2021 році — падіння фіксується другий рік поспіль, і в основному через COVID-19. Решта факторів — хвороби серця, хронічні захворювання печінки та цироз, а також самогубства.

Тим часом експеримент із введенням чотириденного робочого тижня за участю приблизно 2900 працівників у Великій Британії, показав, що робочий час співробітників можна скоротити без шкоди для доходів компаній, а персонал тим часом стикається з меншою кількістю стресу та хвилювання.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Сандерс також стверджує, що скорочення робочого часу стане справедливою винагородою за підвищення продуктивності працівників, особливо з появою ШІ.

«Мені здається, якщо нові технології зроблять нас більш продуктивним суспільством, переваги мають отримати працівники», — сказав він. «Було б надзвичайно чудово побачити, як люди отримають більше часу, щоб проводити його зі своїми дітьми, зі своїми родинами, мати можливість займатися культурною діяльністю, здобувати кращу освіту».

Джерело: CNN, Insider

Disqus Comments Loading...