Рубрики НовиниСофт

Magic Editor — новий інструмент ШІ в Google Photos, здатний перетягувати та видаляти об’єкти на фото

Опубликовал
Вадим Карпусь

Генеративний ШІ з’являється у багатьох рішеннях Google. Не обмине ця доля і сервіс Google Photos, в якому незабаром з’явиться новий інструмент на базі ШІ під назвою Magic Editor.

Під час проведення конференції Google I/O 2023 Сундар Піча продемонстрував деякі можливості Magic Editor. Цей інструмент позиціюється як засіб, що дозволяє «вносити складні зміни без навичок редагування професійного рівня» у певні частини зображення (об’єкт, небо, фон тощо). Зокрема, він здатний:

  • перемістити головний об’єкт знімка на краще місце,
  • перемістити та змінити масштаб об’єкта,
  • зробити небо яскравішим і менш хмарним, «щоб воно відповідало тому, як ви пам’ятаєте той день»,
  • видалити ремінь сумки, яку забули зняти перед фотографуванням

Щоб перемістити об’єкт, наприклад, людину, достатньо просто утримувати його, а Magic Editor розпізнає весь об’єкт. Після цього об’єкт можна перемістити у потрібне місце та відпустити. Google Photos «створить новий контент, щоб заповнити пробіли після зміни положення об’єкта». У наведеному прикладі Magic Editor переміщає лавку з дитиною та домальовує повітряні кулі, які не помістилися у кадр, але мають бути повністю видимі після переміщення.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Зазначається, що Magic Editor використовує різні методи штучного інтелекту на додаток до генеративного ШІ. Загальна мета його впровадження полягає в тому, щоб дати користувачеві «ще більший контроль над остаточним виглядом фотографії».

Google має намір випустити Magic Editor у ранньому доступі до кінця цього року. Спершу його зможуть випробувати власники деяких моделей Pixel.

Джерело: 9to5google

Disqus Comments Loading...