Новини Софт 11.05.2023 о 10:38 comment views icon

Magic Editor — новий інструмент ШІ в Google Photos, здатний перетягувати та видаляти об’єкти на фото

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Magic Editor — новий інструмент ШІ в Google Photos, здатний перетягувати та видаляти об’єкти на фото

Генеративний ШІ з’являється у багатьох рішеннях Google. Не обмине ця доля і сервіс Google Photos, в якому незабаром з’явиться новий інструмент на базі ШІ під назвою Magic Editor.

Під час проведення конференції Google I/O 2023 Сундар Піча продемонстрував деякі можливості Magic Editor. Цей інструмент позиціюється як засіб, що дозволяє «вносити складні зміни без навичок редагування професійного рівня» у певні частини зображення (об’єкт, небо, фон тощо). Зокрема, він здатний:

  • перемістити головний об’єкт знімка на краще місце,
  • перемістити та змінити масштаб об’єкта,
  • зробити небо яскравішим і менш хмарним, «щоб воно відповідало тому, як ви пам’ятаєте той день»,
  • видалити ремінь сумки, яку забули зняти перед фотографуванням

Щоб перемістити об’єкт, наприклад, людину, достатньо просто утримувати його, а Magic Editor розпізнає весь об’єкт. Після цього об’єкт можна перемістити у потрібне місце та відпустити. Google Photos «створить новий контент, щоб заповнити пробіли після зміни положення об’єкта». У наведеному прикладі Magic Editor переміщає лавку з дитиною та домальовує повітряні кулі, які не помістилися у кадр, але мають бути повністю видимі після переміщення.

Зазначається, що Magic Editor використовує різні методи штучного інтелекту на додаток до генеративного ШІ. Загальна мета його впровадження полягає в тому, щоб дати користувачеві «ще більший контроль над остаточним виглядом фотографії».

Project Manager.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Google має намір випустити Magic Editor у ранньому доступі до кінця цього року. Спершу його зможуть випробувати власники деяких моделей Pixel.

Джерело: 9to5google

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: