«Магічна» Canva — сервіс графічного дизайну отримав масштабне ШІ-оновлення, яке змусить Adobe похвилюватися

Опубликовал
Катерина Даньшина

Більшість функцій Canva, як от створення графіки для соціальних мереж, презентацій чи рекламних матеріалів, відтепер стануть доступнішими для тих, хто не має професійного досвіду, а дизайнери отримають можливість вирішувати «більш нагальні завдання». 

До пакета Canva Visual Worksuite додають ШІ-інструменти, що допоможуть узгоджувати візуальну ідентичність компаній. Замість спільного диска та нескінченних повідомлень в месенджерах для дизайнерів — користувачі спілкуватимуться у Brand Hub та отримають Brand Kit зі спеціальними активами компанії, такими як логотипи, шрифти, кольори та рекомендації щодо дизайну. 

Теки будуть налаштовані по групах — для конкретних подій, кампаній і проєктів. Дизайнери зможуть використовувати готові шаблони для завдань, що дублюються (наприклад, рекламні кампанії електронною поштою). Чимось нагадує Google Drive, але тут адміністратори зможуть встановлювати певні дозволи — щоб будь-який вміст, створений у Canva, залишався фірмовим, обмежуючи несхвалені шрифти та кольори. Керівники також можуть затверджувати робочі процеси безпосередньо на сервісі перед публікацією, щоб запобігти збереженню та перегляду кількох чернеток в іншому місці. 

Функція Magic Replace покликана замінити активи у всіх дизайнах одним натисканням — у випадку, якщо вам просто потрібно оновити застарілий логотип або фірмову графіку. Magic Erase дозволить видалити усі непотрібні деталі з зображення, а Magic Edit замінить об’єкт чимось іншим, використовуючи генеративний ШІ.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

Ще один інструмент, Magic Design, створює підбірку персоналізованих шаблонів (таких як плакати чи листівки до дня народження) з будь-якого завантаженого зображення.

Інші ШІ-функції можуть генерувати текст для графіки, створювати фірмові презентації, перекладати вміст у дизайні понад 100 різними мовами й підбирати відео до ритму звукової доріжки.

І нарешті тут є ще 953 нових шрифти та нові функції редагування макетів, шарів, стилів і градієнтів.

У Canva кажуть, що використовують суміш різних моделей ШІ як основу для функцій на додаток до створення власних систем. Більше інформації про нові інструменти можна переглянути на сайті

Є чимало інших сервісів, що надають подібні послуги (зокрема й Adobe Express, який теж отримав певні ШІ-функції), але Canva, як інструмент «все в одному»  — провідний у галузі. Нині компанія має понад 110 мільйонів користувачів щомісяця — лише 30 мільйонів додалось з моменту запуску Visual Worksuite у вересні минулого року. 

Disqus Comments Loading...