Рубрики Новини

Майнінг біткоїну досяг рекордного рівня після Злиття Ethereum — вивільнилася електроенергія, приміщення, закуплено обладнання

Опубликовал
Андрей Русанов

Обчислювальні потужності, зайняті у майнінгу біткоїна, зросли до рекордного рівня. Все більше компаній використовують для цього обладнання та енергію, що звільнилися після оновлення мережі Ethereum. Складність майнінгу підскочила на 13,6% за два тижні, що закінчилися у понеділок. Це також було найбільше двотижневе коригування курсу біткоїна з травня минулого року.

Технічне оновлення Ethereum, відоме як Злиття, повністю вивело майнінгові потужності з процесу. Майнінг альтернативних криптовалют також обвалився. Майнінг біткоїна складніший, заснований на іншому алгоритмі, і вимагає великих потужностей. Проте, він все ще приносить дохід. За оцінками великих майнерів, за останні два тижні близько 4% обладнання перейшло на майнінг біткоїна.

Додавання нових потужностей неминуче знижує дохідність майнінгу – видобути нові блоки та отримати винагороду стає складнішим. Прибуток від видобутку біткоїна також постраждав останнім часом – далося взнаки падіння вартості криптовалюти та зростання ціни електроенергії внаслідок світових подій.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

До Злиття майнінг ефіру споживав близько половини енергії, що використовується для видобутку біткоїна. Частина потужностей повністю втрачена, оскільки відеокарти нині що неспроможні майнити біткойн – при цьому потрібні спеціальні пристрої (ASIC), які працюють із цим алгоритмом. Таким чином, відбувається продаж старого обладнання та купівля нового.

З настанням холодів очікується ще більше зростання вартості електрики – у багатьох країнах ціна електроенергії змінюється динамічно залежно від попиту. Маючи зараз відносно невелику маржу, майнінг критично залежить від дешевої електроенергії.

Джерело: Bloomberg

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Андрей Русанов