Рубрики Новини

McDonald’s заявив про продаж бізнесу в росії та повний вихід з країни-агресора

Опубликовал
Максим Григор'єв

McDonald’s оголосив про початок процесу продажу російського бізнесу із 850 ресторанами, в яких працюють 62 тис. осіб. Корпорація причиною виходу називає гуманітарну кризу, викликану війною, і вважає, що збереження бізнесу в країні-агресорі «недоцільне і не відповідає цінностям McDonald’s».

На початку березня корпорація оголосила про тимчасове закриття ресторанів у росії та продовжила виплату співробітникам. У понеділок компанія заявила, що наполягає на найнятті працівників із боку російського покупця та виплаті зарплат до закриття угоди. Хто саме претендує на бізнес, компанія не повідомила.

Гендиректор Кріс Кемпчинскі додав, що «відданість і вірність» співробітників та російських постачальників зробили рішення про звільнення важким.

«Ми зобов’язані виконувати зобов’язання перед нашим глобальним співтовариством і маємо залишатися непохитними у своїх цінностях. І прихильність до наших цінностей означає, що ми більше не можемо продовжувати бізнес».

Кріс Кемпчинскі

Онлайн-курс "Комерційний Аудіопродакшн" від Skvot.
Навчіться створювати, зводити й мастерити музику для комерційних проєктів — кіно, серіалів, улюблених ігр чи вірусних рекламних роликів.
Детальніше про курс та довід лектора

Компанія, проте, збереже свої торгові марки в росії, але прибере знамениті золоті арки та інші символи під назвою компанії.

Рішення McDonald’s про звільнення було прийнято на тлі закриття бізнесу в росії іншими американськими гіганти з виробництва харчових продуктів та напоїв, включаючи Coca-Cola, Pepsi та Starbucks.

Компанія McDonald’s заявила, що очікує відрахування в рахунок прибутку у розмірі від $1,2 до $1,4 млрд у зв’язку з виходом з країни.

Ресторани в Україні поки що закриті, але компанія заявила, що продовжує виплачувати повну зарплату співробітникам.

Минулого місяця компанія McDonald’s повідомила, що в першому кварталі вона заробила $1,1 млрд, що нижче, ніж $1,5 млрд роком раніше. Виторг становив майже $5,7 млрд.

Disqus Comments Loading...