Рубрики НовиниСофт

«Мене надурив Ілон Маск‎». Секс-працівниці скаржаться, що «‎сині галочки» не рятують від придушення порноконтенту на X/Twitter

Опубликовал
Катерина Даньшина

Творці відвертого контенту сподівались, що нова передплата на X, яка обіцяє «‎пріоритетне ранжування», допоможе їм у пошуку аудиторії та нових клієнтів.

«Це практично нічим не допомогло», — сказала домінатриксДомінатрикс — жінка, яка виконує домінуючу роль у садомазохістських практиках. Містрес Руж TechCrunch. «Я почуваюся дурною, бо заплатила за це. Я почуваюся обдуреною Ілоном Маском».

Передплата X Premium (раніше Twitter Blue) серед інших привілеїв мала надати користувачам більше, ніж просто синю галочку. За щомісячну плату в розмірі $8 сервіс обіцяв пріоритетне ранжування у стрічці, видаючи їхні відповіді вище за відповіді неперевірених користувачів.

Однак під керівництвом Маска X дедалі вороже ставиться до оголеного тіла та відвертого контенту. Цього тижня соцмережа почала позначати NSFW-дописи як «делікатний матеріал» і обмежувати охоплення акаунтів, з яких вони надійшли. Секс-працівники скаржаться, що їхні облікові записи більше не відображаються в результатах пошуку X, навіть без сповіщення про те, що їх позначили, а дописи виключають зі стрічок «Для вас» і «Підписки», рекомендованих публікацій і тенденцій.

Містрес Руж — одна з багатьох секс-працівниць, які хочуть скасувати свої передплати через обмеження, яких X вживає проти контенту для дорослих.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Twitter раніше був одним із небагатьох соціальних медіасайтів, які допускали відвертий контент і, до поглинання Маском, його активно використовували секс-працівники, стриптизери, творці порноконтенту тощо.

Інша представниця секс-бізнесу, яка підписана як Мара Віллана на X, попередила інших творців NSFW-контенту, що її підтверджений обліковий запис позначено та обмежено. Вона припустила, що сайт «хоче повністю позбавити їх роботи».

Twitter дозволив відображення порноконтенту за згодою, однак у політиці забороняє поширення контенту для дорослих і сексуальну поведінку, яку він визначає як засоби масової інформації, «які є порнографічними або мають на меті викликати сексуальне збудження». Політика поширюється на повну або часткову оголеність, симуляцію статевих актів і статеві акти, зображені в «мультфільмах, хентай або аніме за участю людей або зображення тварин із людиноподібними рисами». Згідно з політикою X, навіть непристойні зображення позначаються як конфіденційні медіафайли.

Інша домінатрикс Аллерія, яка також придбала X Premium, сказала, що один із її дописів, який не містив явної наготи, також був позначений. На піксельному фото, яке переглянув TechCrunch, було зображено промежину секс-працівниці, приховану темною смугою і підпис «NO PUSSY FOR BETA LOSERS».

«Думаю обмеження спровокувало слово», — сказала Аллерія. — «Чесно кажучи, не розумію, чому X орієнтується на порноконтент, коли з цього сайту вільно поширюється небезпечна дезінформація, расизм і фанатизм».

Дійсно, приділяючи надмірну увагу контенту для дорослих, X нехтує блокуванням дезінформації та насильницької риторики, що поширюється на платформі. Соцмережа вже отримала попередження від ЄС з приводу поширення фейків після смертоносних нападів ХАМАС на Ізраїль. 

Mistress Alexxxia, автор контенту для дорослих, назвала посилення цензури секс-працівників «цифровою дискримінацією». У повідомленні про вороже ставлення X до контенту NSFW вона розкритикувала Маска як «абсолютний антипод свободі слова».

Аллерія сказала, що продовжуватиме платити за X Premium, доки зможе публікувати посилання на сайти для дорослих. Хоча вона й розглядає можливість переходу на Reddit або Bluesky для просування своїх послуг.

«Ілон непередбачуваний. З ним можливе все», – сказала Аллерія. «Але якщо він не націлений на розміщення посилань на контент для дорослих, я не хвилююся. Творці контенту для дорослих адаптуються».

Джерело: Techcrunch

Disqus Comments Loading...