Мережа коворкінгів WeWork наближається до банкрутства — колись стартап оцінювали у $47 млрд

Опубликовал
Катерина Даньшина

Вчора ввечері ринкова капіталізація WeWork становила близько $120 мільйонів і знизилася до приблизно $60 мільйонів під час сьогоднішніх торгів.

WeWork був заснований у 2010 році, як стартап, який пропонував коворкінги в офісних будівлях — альтернативу традиційним офісам та роботі вдома. Серед клієнтів компанії були такі гіганти, як IBM і Microsoft, але WeWork з того часу лише втрачав гроші.

У 2022 році чистий збиток компанії сягнув $2,3 млрд, а за перші 6 місяців 2023-го — $696 млн.

«WeWork планує подати заяву про банкрутство вже наступного тижня», — написав вчора сайт The Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих із цим питанням.

За даними Business Insider, WeWork досягла найвищої оцінки у $47 мільярдів ще в січні 2019 року після отримання $5 мільярдів прямих інвестицій від SoftBank. Далі відбулась катастрофічна спроба вийти на біржу, яка зрештою призвела до виходу компанії з ринку.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

WeWork подала форму IPO у серпні 2019 року, але не стала публічною до жовтня 2021 року, коли об’єдналася з компанією спеціального призначенняКомпанія спеціального призначення – це компанія, що створюється під реалізацію певних проектів чи цілей, зазвичай, для участі в угодах у ролі позичальника. в рамках угоди, яка оцінила її приблизно в $9 мільярдів. Вчора ввечері ринкова капіталізація WeWork становила близько $120 мільйонів і знизилася до приблизно $60 мільйонів під час сьогоднішніх торгів.

WeWork, що базується в Нью-Йорку, «бореться з великим борговим навантаженням і значними збитками вже кілька років», пише Reuters. Остання проблема призвела до того, що стартап не зміг виплатити відсотки власникам облігацій.

«WeWork пропустила виплату відсотків своїм власникам облігацій 2 жовтня, із заходом у 30-денний пільговий період, протягом якого вона повинна здійснити виплати. Невиконання цього буде вважатися дефолтом. У вівторок компанія заявила, що уклала угоду, щоб отримати ще сім днів для переговорів із зацікавленими сторонами до того, як буде спричинено дефолт», йдеться у звіті WSJ.

У серпні WeWork попереджала, що не проіснує довго.

«Через збитки та прогнозовані потреби в готівці у поєднанні зі збільшенням відтоку членів і поточним рівнем ліквідності існують значні сумніви щодо здатності компанії продовжувати свою діяльність», — йшлося в повідомленні про прибутки компанії.

WeWork повідомила, що станом на 30 червня мала 777 офісів у 39 країнах, а на руках у компанії було $205 мільйонів готівки.

«Згідно з публічною документацією, WeWork має орендні зобов’язання на суму $10 мільярдів, починаючи з другої половини цього року до кінця 2027 року, і на додаткові $15 мільярдів доларів, починаючи з 2028 року», — йдеться в статті WSJ.

WeWork відмовилась коментувати звіт WSJ, назвавши його «‎спекуляцією». В компанії кажуть, що додаткові 7 днів «надають час для продовження позитивних розмов з ключовими фінансовими зацікавленими сторонами та взаємодії з ними для реалізації поточних стратегічних зусиль щодо покращення структури капіталу».

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Катерина Даньшина