Meta «‎пробилась» у Китай через 14 років після заборони Facebook — уклавши угоду з Tencent щодо продажу VR-гарнітур

Опубликовал
Катерина Даньшина

Компанія Марка Цукерберга повертається до Китаю щоправда, не з соцмережами.

За даними The Wall Street Journal, Meta уклала угоду з китайським конгломератом Tencent, який стане ексклюзивним продавцем нової та дешевшої версії гарнітури віртуальної реальності наприкінці 2024 року.

Meta планує використовувати дешевші лінзи, ніж ті, які були раніше у Quest 3, і саме на неї припадатиме левова частка продажів.

Угода була укладена після майже року переговорів між технологічними гігантами та через 14 років після того, як Китай заблокував Facebook після протестів у 2009 році, які спалахнули в провінції Сіньцзян, Урумчі, після смерті фабричного працівника-уйгура та бездіяльності уряду.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Пекін заборонив основним американським технологічним компаніям вести бізнес у країні та запустив систему фільтрації вмісту Інтернету  «Золотий щит». Єдиний виняток — Apple, яка давно залежить від Китаю у виробництві своїх iPhone, iPad, AirPods і Mac, і особливо покладається на тайванську компанію з виробництва електроніки Foxconn. Фактично, у другому кварталі цього року в Китаї було продано більше iPhone, ніж у США.

Meta водночас все ще отримує гроші з Китаю через рекламу у Facebook та Instagram, яку вона продає китайським компаніям. Під час звіту про доходи фінансовий директор Сюзан Лі розповіла інвесторам, що ігровий і комерційний сегменти «виграли від великих витрат серед рекламодавців у Китаї» і що їхні витрати «прискорилися» у третьому кварталі.

Disqus Comments Loading...