Рубрики НовиниСофт

Meta розробляє Project 92 — власний Twitter з Instagram та ActivityPub

Опубликовал
Андрей Русанов

Директор з продуктів Meta Кріс Кокс продемонстрував співробітникам компанії додаток з кодовим найменуванням Project 92 та попередньою назвою Threads. Він назвав його «нашою відповіддю Twitter».

Project 92 використовуватиме облікові записи Instagram для автоматичного заповнення даних користувача та отримає інтеграцію з ActivityPub, децентралізованим протоколом соціальних мереж. Використання ActivityPub дозволить обмінюватися даними з іншими мережами, що підтримують його, такими як Mastodon. Сумісність включає перенесення облікових записів, передплатників та іншої інформації.

Кокс розповів, що метою розробки програми була безпека, простота використання, надійність та забезпечення «стабільної платформи для створення контенту та залучення аудиторії».

«Ми почули запит авторів та громадських діячів, їхню зацікавленість у розумно керованій платформі, якій можна довіряти та на яку можна покластися».

За словами Кокса, соціальною мережею вже зацікавилися знаменитості, серед яких DJ Slime, Опра Вінфрі та Далай-лама. Розробка Threads розпочалася у січні цього року, Meta обіцяє зробити його доступним як тільки це буде можливо.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...