Рубрики Новини

Meta заборонила русофобію та більше не дозволяє бажати смерті путіну та лукашенку

Опубликовал
Максим Григор'єв

Компанія Meta, що володіє Facebook та Instagram, в неділю заявила, що посилює модерацію контенту для України. У соцмережах тепер не можна бажати смерті главам держав. Агентство Reuters ознайомилося із внутрішнім розпорядженням компанії.

Минулого тижня представник Facebook Енді Стоун заявив, що Meta тимчасово дозволяє публікації, які закликають до смерті путіна та лукашенка. Пізніше Meta уточнила, що тимчасова зміна стосується лише українців, які висловлюють незгоду з атакою росії. Генпрокуратура Росії в той же день зажадала визнати Meta екстремістською організацією і заборонити її діяльність у Росії.

«Зараз ми звужуємо фокус, щоб чітко вказати у керівництві, що це ніколи не повинно інтерпретуватися як потурання насильству проти росіян загалом. Ми також не дозволяємо заклики до вбивства глави держави…»

Нік Клегг, президент з глобальних зв’язків Meta

У коментарі Reuters Клегг пояснив, що політика соцмережі щодо розпалювання ненависті до будь-якої національності не зміниться.

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

«Це складні рішення. Обставини в Україні швидко розвиваються. Ми намагаємося продумати всі наслідки та постійно переглядаємо рекомендації, тому що контекст постійно змінюється»

Нік Клегг

У заяві Мета також йдеться, що компанія виступає проти русофобії. Також будуть видалятися пости, які закликають до геноциду чи будь-якої дискримінації щодо росіян.

Клегг додав, що Meta надасть адаптовані рекомендації модераторам контенту.

Disqus Comments Loading...