Micron анонсувала найменший модуль UFS 4.0 для смартфонів — 1 ТБ пам’яті при зменшеній на 20% площі

Опубликовал
Володимир Скрипін

Micron також відзначився в межах MWC 2024 — провідний американський чипмейкер анонсував «найкомпактніший» модуль флешпам’яті стандарту UFS 4.0, чиї розміри становлять лише 9×13 міліметрів. Обсяг пам’яті, як і раніше, сягає 1 ТБ, а максимальні швидкості послідовного читання і запису — 4300 і 4000 Мбайт/с відповідно.

Новинка орієнтована на майбутні флагманські смартфони. Мікросхема спроєктована на базі 232-шарової пам’яті 3D NAND спільними зусиллями лабораторій Micron у США, Китаї та Кореї — на виконання запиту виробників, щоб вивільнити місце усередині корпусу для встановлення акумуляторів більшої місткості.

Нова пам’ять Micron для флагманських смартфонів нового покоління

Актуальна лінійка модулів пам’яті Micron для смартфонів

Інженерам Micron вдалося зробити мікросхему UFS 4.0 на 20% компактнішою, ніж попередня модель розмірами 11×13 мм, представлена у червні минулого року. Подальша мініатюризація (зменшення площі) забезпечила бажане зниження енергоспоживання без втрати загальної продуктивності.

Водночас Micron представила HPM (High-Performance Mode) — запатентовану функцію, яка оптимізує продуктивність під час інтенсивного використання смартфонів, а саме: після активації HPM швидкодія пам’яті зростає на 25%.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Micron вже почала розсилати перші зразки UFS 4.0 своїм ключовим замовникам у трьох версіях — 256 ГБ, 512 ГБ та 1 ТБ. Очікуємо появи перший смартфонів з пам’яттю Micron UFS 4.0 у другій половині 2024 року.

Disqus Comments Loading...