Рубрики НовиниСофт

Microsoft 365 Basic – нова передплата за $2 на місяць зі 100 ГБ хмарного сховища, яка стане доступна по всьому світу з 30 січня

Опубликовал
Катерина Даньшина

Microsoft пропонує нову передплату на Microsoft 365 всього за $1,99 на місяць, покликану замінити опцію зберігання OneDrive на 100 ГБ із деякими додатковими функціями.

Передплата Microsoft 365 Basic буде доступна у всьому світі з 30 січня, і включатиме 100 ГБ хмарного сховища, Outlook без реклами на веб та мобільних пристроях, а також розширені функції безпеки. Останні передбачають шифрування даних для поштової скриньки Outlook, перевірку підозрілих посилань і сканування вкладень на віруси та зловмисне програмне забезпечення. 

Нинішніх клієнтів OneDrive зі 100 ГБ пам’яті автоматично оновлять до Microsoft 365 Basic за тією ж місячною ціною – $1,99.

“Пізніше цього року з’являться нові функції розширеної безпеки, включаючи персональне сховище [захищена тека в OneDrive, до якої можна отримати доступ лише після другого етапу перевірки особи]; посилання з обмеженим терміном дії; виявлення програм-вимагачів, а також масове відновлення файілв”, — каже Гарет Ойстрик, директор із маркетингу продуктів Microsoft 365.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Microsoft 365 Basic також отримає доступ до технічної підтримки Microsoft — телефоном або через онлайн-чат для програм Microsoft 365 та Windows 11. 

Основна відмінність між персональною передплатою за $6,99 та новою базовою підпискою за $1,99 (крім ємності хмарного сховища) полягає в тому, що Microsoft 365 Basic не включає доступ до настільних версій програм Word, Excel і PowerPoint. Абоненти Basic зможуть замість цього використовувати веб або мобільні версії.

Пізніше цього місяця Microsoft перейменує свою програму Office для мобільних пристроїв та Windows на Microsoft 365, що відображає зміни в брендингу, про які корпорація оголосила минулого року, і надалі Microsoft Office здебільшого називатиметься Microsoft 365. 

“Чи зникає бренд Office повністю? Ні. Ми багато інвестували в Microsoft 365, і він став нашим флагманським набором продуктивності. Office відіграє меншу роль, але ви бачитимете його у певних контекстах. Це скоріше зміна фокуса, коли ми використовуємо Microsoft 365 як наш пакет продуктивності, і хочемо, щоб люди, коли думають про продуктивність, згадували Microsoft 365, а не Office”, – пояснює Ойстрик.

10 років тому, у січні, Microsoft вперше представила користувацьку передплату на Office. План, відомий тоді як Office 365 Home Premium, включав доступ до настільних програм Office і 20 ГБ хмарного сховища. Сьогодні обсяг хмарного сховища збільшено до 1 ТБ, а до передплати додано низку нових функцій.

“Одна річ не змінилася за останні 10 років: ціна. Microsoft 365 Personal і Family все ще коштують лише $6,99 і $9,99 на місяць відповідно”, — коментує в блозі віцепрезидент Microsoft Ліат Бен-Зур.

Раніше Microsoft додала кілька зручних функцій автоматизації до вебверсії Excel, яка поставляється з Microsoft 365 — свого програмного забезпечення для роботи з електронними таблицями. Нові пропозиції формул та формули за прикладом допоможуть спростити деякі дії, які раніше доводилось виконувати вручну.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...