Microsoft кидає виклик Google — у березні 2023 року чатбот ChatGPT інтегрують з пошуковою системою Bing

Опубликовал
Катерина Даньшина

Microsoft планує запустити версію Bing, яка використовуватиме ChatGPT для надання відповідей на пошукові запити.

ШІ-технологія ChatGPT, створена компанією OpenAI, могла б надавати “більш людські” відповіді на запитання, а не просто посилання на інформацію. І Google, і Bing уже виводять релевантний текст з посилань у верхній частині багатьох пошукових запитів, але панелі знань Google більш поширені, коли інформація стосується людей, місць, організацій та речей.

Використання Microsoft функціональності, схожої на ChatGPT, може допомогти Bing конкурувати з Google Knowledge Graph базою знань, яку Google використовує для надання миттєвих відповідей і яка регулярно оновлюються через сканування Інтернету та відгуки користувачів. 

Минулого року ChatGPT зробив текстовий ШІ мейнстримом, допомагаючи користувачам писати вірші, есе чи навіть коди. Заснований на великій мовній моделі GPT-3.5 він багатьох вразив своєю можливістю надавати реалістичні відповіді на запитання. Але, попри всі свої навички, система все ще має серйозні недоліки, включаючи расові упередження та схильність до надання фейкової інформації як правдивого факту.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Навіть генеральний директор OpenAI Сем Альтман попередив, що “помилково покладатися на [ChatGPT] для чогось важливого просто зараз”.

Попри те, що ChatGPT може допомогти Bing кинути виклик своєму головному конкуренту, Google уже заявила, що не буде негайно запускати чатбот через “репутаційні ризики”, їх упередженість та не завжди правдиву інформацію. Однак Google вже роками використовує інші великі мовні моделі штучного інтелекту для непомітного вдосконалення своєї пошукової системи.

Корпорація Microsoft має тісні стосунки з OpenAI, однією з провідних у світі компаній штучного інтелекту. Технічний гігант із Редмонда додає модель штучного інтелекту для перетворення тексту в зображення до Bing на базі DALL-E 2 від OpenAI; інвестував 1 мільярд доларів у OpenAI у 2019 році; і має ексклюзивну ліцензію на використання текстового генератора AI GPT-3. 

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...