Microsoft обмежила доступ співробітникам до ChatGPT через… проблеми з безпекою

Опубликовал
Юрій Орос

Microsoft інвестувала мільярди доларів в OpenAI. Але наразі співробітникам корпорації на деякий час заборонили користуватися найвідомішим продуктом стартапу — ChatGPT, повідомляє CNBC.

З міркувань безпеки та захисту даних ряд інструментів штучного інтелекту більше не доступні для використання співробітниками.

— з повідомлення на внутрішньому ресурсі Microsoft.

Представники Microsoft та OpenAI відповіли на запити про коментарі.

Це правда, що Microsoft інвестувала в OpenAI, і що ChatGPT має вбудовані засоби захисту для запобігання неналежному використанню, проте, сайт є стороннім зовнішнім сервісом. Це означає, що ми повинні бути обережними при його використанні через ризики конфіденційності та безпеки. Це стосується і будь-яких інших зовнішніх служб штучного інтелекту, як-от Midjourney або Replika.

— заявили в Microsoft.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Спочатку компанія заявила, що забороняє ChatGPT і програмне забезпечення для дизайну Canva, але згодом видалила рядок з рекомендацій, в якому згадувалися ці продукти. Після першої розголосу цієї історії Microsoft відновила доступ до ChatGPT.

У відповіді для CNBC Microsoft заявила, що тимчасове блокування ChatGPT було помилкою, що виникла в результаті тестування систем для великих мовних моделей.

«Ми тестували системи контролю кінцевих точок для LLM і ненавмисно увімкнули їх для всіх співробітників», — сказав представник компанії. «Ми відновили роботу незабаром після того, як виявили помилку. Як ми вже говорили раніше, ми закликаємо співробітників і клієнтів використовувати такі сервіси, як Bing Chat Enterprise і ChatGPT Enterprise, які мають вищий рівень захисту конфіденційності та безпеки».

Disqus Comments Loading...