Рубрики НовиниСофт

Microsoft остаточно закрила лазівку активації Windows 11 ключами Windows 7 ─ тепер для всіх версій

Опубликовал
Вадим Карпусь

Протягом багатьох років власники ліцензійних ключів для Windows 7 та Windows 8 могли активувати ними новіші версії ОС – спочатку Windows 10, а потім і Windows 11. Microsoft запропонувала таку офіційну можливість у 2015 році з виходом Windows 10.

Тоді планувалося, що дана можливість безкоштовного оновлення діятиме протягом року ─ до 29 липня 2016 року. Але фактично вона продовжувала діяти багато років – аж до кінця минулого місяця. Лише наприкінці вересня 2023 року Microsoft оголосила про блокування ключів Windows 7 і Windows 8 у Windows 11. Але і це блокування виявилося не остаточним. Річ у тім, що навіть після цього анонсу все ще можна було активувати версію Windows 11 22H2 ключами від Windows 7 і Windows 8. А ось новіші версії активувати вже не виходило. Тепер і цю лазівку закрито.

Колеги з ресурсу The Verge провели кілька експериментів, намагаючись використати ключі для Windows 7 під час чистої установки Windows 11 (22H2). З’ясувалося, що хоча можна використовувати ключі для встановлення ОС, вона не активувалася з такими ключами.

«Ми не можемо активувати Windows на цьому пристрої, оскільки у вас немає діючої цифрової ліцензії або ключа продукту», – йдеться в повідомленні про помилку під час спроби активувати ключ Windows 7 у Windows 11.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Водночас наголошується, що в тих випадках, коли користувачі раніше оновили комп’ютер з Windows 7 або Windows 8 до Windows 11 або використовували один із цих старих ключів, статус активації не зміниться. Цифрова ліцензія і надалі має продовжувати працювати.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...