Рубрики НовиниІгри

Microsoft планувала стримінг ПК-ігор в Xbox Cloud Gaming для конкуренції зі Stadia, а Філ Спенсер купив PS5, — листування топ-менеджерів Microsoft

Опубликовал
Юрій Орос

Microsoft працювала над додаванням ПК-ігор до сервісу Xbox Cloud Gaming, щоб конкурувати з ігростримінговим сервісом Google Stadia. Наразі цей сервіс може транслювати лише Xbox-ігри, завдяки використанню на серверах чипів від Xbox Series X.

Про це стало відомо із листа голови Microsoft Сатья Наделли до керівників відділів: Xbox Філа Спенсера, хмарного геймінгу Каріма Чоудрі та головної по роботі з творцями (head of Xbox creator experience) Сари Бонд, передає The Verge. Кореспонденція стала доступною завдяки судовій системі США, ставши матеріалами одного з судів Microsoft.

Події відбувалися десь після запуску та активної фази тестування Google Stadia у липні 2021 року. Наделла переживав, що у Google більше досвіду у віртуальних машинах Linux та потокових трансляціях. Врешті запитав, чи не можуть вони зробити теж саме для ПК Game Pass?

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Відповідь Філа Спенсера прийшле трохи більш як за годину. Він повідомив, що у Google є можливість повторно використовувати своє хмарне Linux-обладнання, але в Microsoft теж буде змога зекономити та використати наявні вже GPU SKU Azure.

Після того, як офіційно закрила Stadia близько року тому, ідея додати ПК-ігри до сервісу Xbox Cloud Gaming загальмувала. Як і весь сервіс, про який дедалі менше новин.

Ще одне листування продемонструвало, як в Microsoft відреагували на анонс конкурентної консолі Sony PS5. Філ Спенсер особисто придбав консоль у серпні 2022 року. Як реальний користувач, він підтвердив, що Sony змушує продавати в комплекті гру Horizon Forbidden West (за 50 доларів додатково), з якою вартість комплекту складала 549 доларів.

Disqus Comments Loading...