Microsoft планує нове покоління Xbox у 2028 році — і знову розглядає гібридну модель

Опубликовал
Вадим Карпусь

Судовий розгляд між Microsoft і Федеральною торговою комісією (FTC) продовжує розкривати цікаві факти щодо планів компанії з Редмонда. Ми вже знаємо, що довгоочікувана гра The Elder Scrolls VI вийде не раніше 2026 року на ПК та Xbox – тобто через 15 років після попередньої частини. Крім того, з’явилася інформація про плани Microsoft щодо випуску ігрової консолі Xbox наступного покоління.

Судячи з усього, споживачам слід очікувати появи наступної версії Xbox не раніше 2028 року. Це не точні терміни, а скоріше внутрішній орієнтир компанії. Про цю дату стало відомо із стенограми внутрішнього засідання керівників Microsoft, яке проходило у травні 2022 року. На цій зустрічі генеральний директор Сатья Наделла говорить про «план на 2028 рік» і запитує присутніх, чи вартий цей план того, щоб дотримуватися єдиної основної цільової платформи для розробників. Стенограму оприлюднили у рамках судового розгляду FTC проти Microsoft.

Слід зазначити, що ці плани ще можуть змінитися, проте зараз вони служать певним орієнтиром. Якщо Microsoft дійсно має намір випустити ігрову консоль наступного покоління лише у 2028 році, це зробить цикл консолі нинішнього покоління одним із найтриваліших.

Ще один цікавий вислів про консолі Xbox наступного покоління зробив корпоративний віцепрезидент Microsoft Кевін Геммілл. Як випливає зі стенограми зустрічі, компанія має намір «бути ще гнучкішою в майбутньому з поколінням 10, але також надати творцям можливість скористатися унікальними апаратними можливостями». Це може говорити про те, що Microsoft може випустити більше версій Xbox або зробити відмінності між версіями більш суттєвими.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Можливо, більшої гнучкості компанія хоче досягти у зв’язку із розподілом продажів нинішніх версій консолей. Microsoft прогнозувала, що співвідношення продажів Series S/X становитиме 65/35. Але насправді продажі Series S сягають 75%. Можливо, це було викликано браком версій X. Але в будь-якому випадку такий розподіл продажів показує, що Series S є більш популярною, навіть попри слабші апаратні ресурси.

Ще документи розкривають, що до 2028 року Microsoft має намір досягти «повної конвергенції» своєї хмарної ігрової платформи та фізичного обладнання для створення «хмарних гібридних ігор».

«Наше бачення – розробити гібридну ігрову платформу наступного покоління, здатну використовувати об’єднані можливості клієнта та хмари для забезпечення глибшого занурення та абсолютно нових класів ігрових вражень».

Джерело: kotaku

Disqus Comments Loading...