Microsoft покращить рендеринг тексту в Chrome на ПК з Windows

Опубликовал
Катерина Даньшина

Після років скарг Microsoft зрештою внесла зміни в Chromium, які мають покращити відтворення тексту у браузері Google на комп’ютерах з Windows.

Chrome стандартно використовує рендеринг тексту Skia із жорстко закодованими значеннями для контрастності та гами, і в результаті текст виглядає набагато тоншим і світлішим (різницю можна побачити, порівнявши Chrome з Edge або Firefox). Однак нині, як помітив Neowin, інженери Microsoft інтегрували підтримку ClearType Text Tuner, аби браузер реагував на будь-які зміни контрасту та гами, як і більшість інших рідних програм Windows.

Технологія шрифтів Microsoft ClearType давно використовується в Windows для покращення рендерингу тексту на екранах аби він виглядав так, ніби його надруковано на аркуші паперу (близько трьох років тому подібні налаштування вже отримав Edge).

Ці зміни є частиною зобов’язань Microsoft, яка п’ять років тому випустила Edge на базі Chromium і заявила, що «запропонує власний досвід для покращення роботи всіх браузерів на базі Chromium у Windows». Microsoft також допомогла покращити прокручування в Chrome, сенсорну підтримку та багато іншого.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Зазначається, що оновлення буде доступне в Chromium v. 124.

Disqus Comments Loading...