Microsoft представила VSR у браузері Edge для відеокарт NVIDIA та AMD – інтелектуальний апскейл відео не працює з DRM та на автономних пристроях

Опубликовал
Андрей Русанов

Функція масштабування відео VSR, яка була вперше представлена NVIDIA, відтепер доступна не тільки користувачам “зелених” відеокарт, а й власникам AMD Radeon. Microsoft представила варіант VSR для браузера Edge, сумісний як із відеокартами RTX (серії 20, 30 та 40 з тензорними ядрами), так і з Radeon RX 5700-7800.

Технологія буде працювати тільки з роздільною здатністю відео нижче 720p, але не менше 192×192 пікселів. Крім того, VSR від Microsoft працює тільки з контентом, що не захищений DRM (PlayReady або Widevine), що унеможливлює підтримку Netflix та інших потокових сервісів. Ще одна умова – це живлення від мережі, на пристрої з батарейним живленням апскейл не працюватиме.

Відомо, що технологія Microsoft VSR усуває артефакти стиснення та підвищує чіткість тексту. Зараз функція доступна на каналі для інсайдерів Canary для 50% користувачів і буде включена за умови виконання вищезазначених умов. Коли її увімкнено, в адресному рядку з’являється значок HD. Натиснувши на нього, користувач зможе увімкнути або вимкнути VSR. Також технологію можна увімкнути вручну, змінивши прапорець браузера:

  • edge://flags/#edge-video-super-resolution

Microsoft вже працює над підтримкою деяких графічних процесорів та гібридних технологій для ноутбуків, тому є ймовірність, що в майбутньому Edge VSR зможе одночасно використовувати ресурси iGPU та dGPU.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Про сумісність із відеокартами Intel, що стрімко увірвавшись на ринок, поки інформації немає.

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...