Microsoft представить Surface Pro 10 і Surface Laptop 6 в кінці місяця. Компанія називає їх «ШІ ПК»

Опубликовал
Юрій Орос

Microsoft планує представити нові пристрої Surface наприкінці березня. Знайомі з планами джерела повідомили, що компанія представить орієнтовані на бізнес і комерційних клієнтів Surface Pro 10 і Surface Laptop 6 21 березня. Вона називає їх AI PC («ШІ ПК»).

Пристрої будуть оснащені новими процесорами на базі Intel Core Ultra або Qualcomm Snapdragon X Elite, які оснащені новітніми нейронними процесорами (NPU) для посилення можливостей ШІ. Кажуть, що вони приблизно відповідають iPad Pro і MacBook Pro щодо ефективності та продуктивності, передає Engadget.

Очікується, що Surface Pro 10 і Surface Laptop 6 стануть одними з перших пристроїв, які підтримуватимуть майбутні функції штучного інтелекту Windows 11. Поряд з підтримкою функції Copilot на пристрої, ці функції включатимуть живі підписи та переклади в реальному часі, масштабування та апскейлінгу для ігор, оновлені ефекти Windows Studio і щось, що (принаймні, поки що) називається AI Explorer.

Остання функція може стати тим, що відрізнятиме комп’ютери зі штучним інтелектом від звичайних. AI Explorer, очевидно, працюватиме в будь-якому застосунку і дасть змогу шукати документи, веб-сторінки, зображення і чати, використовуючи природну мову. Вважається, що ця функція створить історію всього, що ви робите на комп’ютері, і зробить її доступною для пошуку. Інструмент здатний розуміти контекст і пропонувати завдання на основі того, що відображається на екрані. Очікується, що AI Explorer також підтримуватиме редагування зображень на основі тексту. Ці функції штучного інтелекту, ймовірно, з’являться в рамках оновлення 24H2 для Windows 11, яке вийде цієї осені.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Щодо того, чого ще варто очікувати від наступних ноутбуків Microsoft, то обидва, як кажуть, працюватимуть від батареї цілий день. Планується, що Surface Pro 10 отримає OLED-екран з антибліковим покриттям і підтримкою HDR. Ходять чутки, що він матиме надширококутну веб-камеру на передній панелі та зчитувач NFC.

Вважається, що Surface Laptop 6 отримає більш значний редизайн у порівнянні зі своїми попередниками. Очікується, що крім тонших рамок і закруглених кутів, він матиме тактильну сенсорну панель, спеціальну клавішу для Copilot і оновлену групу портів. Він також стане першим ноутбуком Surface Laptop з процесором Arm (на додачу до моделей на Intel). Ймовірно версії Surface Laptop 6 і Surface Pro 10 на базі процесорів Intel почнуть надходити у квітні, а версії на базі Snapdragon — у червні.

Disqus Comments Loading...