Рубрики НовиниІгри

Boosteroid + Microsoft. Хмарний геймінг з командою в Україні уклав 10-річну угоду з розробником Xbox

Опубликовал
Катерина Даньшина

Microsoft надасть сервісу ігри для ПК Xbox, а також ігри Activision Blizzard, включно з «Call of Duty» після завершення операції з придбання відеоігрового холдингу.

Команда Boosteroid, що займається розробкою програмного забезпечення, базується в Україні. Нещодавно кількість користувачів на сервісі перевищила 4 мільйони — тепер це фактично найбільший незалежний постачальник хмарних ігор у світі. 

Враховуючи попередні контракти Microsoft, відтепер понад 150 млн додаткових гравців зможуть отримати доступ до таких популярних франшиз як «Call of Duty», а ігри, створені Xbox Game Studios, Bethesda та Activision Blizzard, можна буде відтворювати на декількох хмарних ігрових сервісах.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

«Ми віримо, що ігри об’єднують людей. Ось чому Xbox прагне надати більше способів для гри на різних пристроях», — сказав Філ Спенсер, генеральний директор Microsoft Gaming.

Генеральний директор Boosteroid Іван Швайченко каже, що команда сервісу цілком поділяє бачення Microsoft:

«Ми давно мали за мету надати геймерам можливість насолоджуватися улюбленими іграми на будь-якому пристрої. Сьогоднішнє оголошення є ще одним кроком у цьому напрямку. Крім того, ми цінуємо постійну прихильність Microsoft до України, і будемо працювати разом над підтримкою нашої місцевої спільноти розробників ігор для подальшого інвестування в економічне відновлення країни».

Boosteroid працює з 2017 року, а її команди розробників базуються в Києві та Харкові. Попри те, що два харківські офіси були пошкоджені ракетними атаками росіян, компанія продовжувала розвиватися протягом усього року війни — на початку 2023 року Boosteroid оголосила про нові кроки щодо надання додаткових хмарних ігрових сервісів на Mac, Chromebook, приставках Android і телевізорах LG. Сервіс пропонує хмарну трансляцію ігор як через веббраузер, так і через спеціальні програми, зокрема для Windows, Linux, Android, Android TV і macOS.

«Партнерство Microsoft з Boosteroid — це приємна новина та ще один доказ того, що компанія продовжує підтримувати Україну. Українська команда розробників Boosteroid створила потокову платформу світового рівня за найскладніших умов і демонструє винахідливість і креативність наших громадян і місцевих розробників ігор», — сказав Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр України та міністр цифрової трансформації. 

Крім самої України, Boosteroid обслуговує геймерів у США, Великій Британії та країнах Європейського Союзу. Центри обробки даних сервісу розташовані в шести штатах США, а також у Великій Британії, Франції, Італії, Іспанії, Швеції, Словаччини, Румунії, Україні та Сербії.

Раніше Microsoft уклала схожі угоди з Nintendo та NVIDIA.

У березні 2022 року Boosteroid припинив надавати послуги користувачам з росії. 

Microsoft нещодавно додала підтримку української мови в інтерфейс ігрової консолі Xbox, додатків для ПК і мобільних пристроїв. Навесні 2023 року компанія запустить PC Game Pass в Україні.

Джерело: Microsoft

Disqus Comments Loading...