Рубрики НовиниСофт

Велике оновлення Windows 11 вийшло — з ШІ-помічником Copilot та оновленим Paint (теж з ШІ)

Опубликовал
Катерина Даньшина

Штучний інтелект усюди та одразу — в одному з найбільших оновлень для Windows 11.

Windows Copilot

Windows Copilot — функція, яка переносить той самий ШІ-чат Bing на робочий стіл Windows 11. Новий помічник, який замінив застарілу Cortana, відображатиметься на бічній панелі та допоможе керувати налаштуваннями на ПК, запускати програми або просто відповідати на запити.

Paint Cocreator

Paint отримує функції, схожі на Photoshop, з підтримкою прозорості та шарів, а незабаром програму можна буде використовувати для генерації зображень.

Онлайн-курс "People Management" від Laba.
Пройдіть шлях від формування відповідальної команди до написання кар'єрної карти для кожного співробітника разом з топменеджеркою з 11-річним досвідом у провідних IT-компаніях.
Детальніше про курс

Інсайдери Windows зможуть зареєструватися в списку очікування, щоб отримати доступ до функції «Paint Cocreator» вже сьогодні, а для всіх користувачів Windows 11 вона стане доступною найближчими тижнями.

Під час тестової роботи Paint Cocreator Microsoft запропонує систему кредитів — для початку доступні 50 (по одному на кожне використання). Компанія змінить систему у майбутньому і, схоже, може стягувати за ШІ-функцію додаткові гроші.

Snipping Tool

Оновлення з ШІ в Snipping Tool дозволить копіювати текст із зображення та ділитись ним в інших програмах (схоже на функцію копіювання тексту із зображень на Android або iOS).

Microsoft також додала функцію, яка дозволяє автоматично редагувати та приховувати електронні адреси чи номери телефонів із зображень.

Microsoft Photos

Ця програма тепер теж з ШІ й може знаходити фон на фотографії та розмивати його за вашим запитом. Можна налаштувати інтенсивність або змінити ділянки для розмиття.

Можливо, доведеться почекати кілька тижнів або місяців, щоб отримати покращені ШІ-версії Paint, Photos і Snipping Tool. Microsoft попереджає, що ці оновлення «почнуть розгортатися зараз для невеликого відсотка споживачів (з повною доступністю в найближчі місяці)».

Windows Backup

Нова програма дає змогу створювати резервні копії комп’ютера в хмарі, коли ви хочете перейти на новий пристрій, автоматично застосовуючи збережені налаштування до нього. Закріплені програми в меню «Пуск» і на панелі завдань також буде перенесено, а всі програми з Microsoft Store будуть автоматично відновлені.

Ключі доступу

В останньому оновленні Windows 11 також представлена ​​підтримка ключів доступу — методу, який дозволить уникнути паролів і використовувати обличчя, відбиток пальця або PIN-код для входу в облікові записи. Тепер ви можете створювати, керувати та зберігати ключі доступу, й використовувати їх для доступу до вебсайтів, програм і служб.

Провідник файлів

Оновлений Провідник файлів отримає сучасний домашній інтерфейс із великими ескізами файлів та каруселлю, що зможе відображати останні та додані до вибраного файли. Завдяки цим змінам він краще вписується в загальний дизайн Windows 11.

Підтримка RGB-освітлення

Якщо ви любите комп’ютерні ігри, Microsoft має цікаве доповнення: власне керування RGB-освітленням за допомогою функції Dynamic Lighting (з використанням відкритого стандарту HID LampArray).

Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer і Twinkly співпрацюють із Microsoft для реалізації функції. У майбутньому планується, що Windows зможе керувати підсвіткою без сторонньої програми.

Dev Home

Dev Home  — це спрощений спосіб налаштування та використання пристроїв для розробників Windows. Програма використовує Microsoft Windows Package Manager для створення файлу конфігурації для встановлення програм, інструментів і пакетів, необхідних розробникам. Також є можливість налаштовувати середовища кодування в хмарі за допомогою Microsoft Dev Box і GitHub Codespaces.

Майбутні оновлення

Решта доповнень до Windows 11 планують випустити у четвертому кварталі 2023 року  — зокрема, новий мікшер гучності, вбудована підтримка RAR і 7-zip, а також мітки програм і розгрупування для панелі завдань.

Якщо ви хочете отримати велике оновлення Windows 11 прямо зараз, перейдіть у «Параметри» > «Оновлення Windows» і ввімкніть «Отримувати останні оновлення, щойно вони стануть доступними». В іншому випадку вам необхідно дочекатися щомісячного виправлення у листопаді, щоб отримати вищезгадані доповнення.

Disqus Comments Loading...