Рубрики Новини

Microsoft з 10 березня закриє AltspaceVR — власну соціальну платформу змішаної реальності — після скорочення команди, яка над нею працювала

Опубликовал
Катерина Даньшина

Раніше Microsoft скоротила понад 10 000 співробітників, зокрема й тих, які працювали у відділі змішаної реальності.

Microsoft закриє AltspaceVR — соціальну платформу віртуальної реальності 10 березня 2023 року. Компанія поділилася новиною в блозі лише через кілька днів після масштабного звільнення працівників, зазначивши, що цей крок допоможе перемістити фокус “на підтримку імерсивного досвіду на базі Microsoft Mesh”.

AltspaceVR стала однією з перших соціальних мереж віртуальної реальності разом з іншими платформами, такими як VRChat і Rec Room. Платформа почала працювати у 2015 році й дозволяла переглянути, наприклад, різні комедійні сценки або обговорення дебатів, використовуючи Oculus Rift, Gear VR, HTC Vive та інші гарнітури віртуальної реальності.

Стартап планував закритися у 2017 році через фінансові проблеми, однак Microsoft придбала платформу в рамках своїх зусиль зі створення власної екосистеми змішаної реальності. 

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

У компанії кажуть, що користувачі можуть завантажити свої дані з AltspaceVR до завершення роботи платформи.

На відміну від AltspaceVR, Microsoft Mesh орієнтований на компанії, які хочуть співпрацювати віддалено. Microsoft поступово розбудовувала Mesh з моменту першого оголошення про неї у 2021 році.

Тепер Microsoft, схоже, відмовляється від своїх амбіцій на метавсесвіт, “коригуючи” свою апаратну лінійку. Співробітники, які працюють над Mixed Reality Toolkit з відкритим вихідним кодом Microsoft, кажуть, що їх усіх звільнили, а звіт Windows Central вказує на те, що Microsoft також скоротила всю команду, яка стоїть за AltspaceVR. Корпорація звільнення цих команд поки не коментує.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...