Microsoft знову об’єднала команди Windows та Surface під керівництвом Павана Давулурі

Опубликовал
Вадим Карпусь

Microsoft призначила Павана Давулурі новим керівником підрозділу Windows і Surface. Після несподіваного переходу Паноса Паная в Amazon, минулого року Microsoft розділила групи Windows і Surface під керівництвом двох різних лідерів.

Давулурі очолив роботу над чипами та пристроями Surface, а Михайло Парахін очолив нову команду, яка зосереджена на Windows і вебсервісах. Тепер напрямки Windows та Surface знову об’єднані та будуть підпорядковуватись Давулурі, оскільки Парахін «вирішив вивчити нові ролі».

Журналісти The Verge отримали внутрішню записку Microsoft, у якій описується нова організація напрямку Windows. Корпорація Microsoft знову об’єднує команди Windows і пристроїв.

«Це дозволить нам застосувати цілісний підхід до створення чипів, систем, досвіду та пристроїв, які охоплюють клієнт Windows і хмару для цієї ери ШІ», — пояснює Раджеш Джа, керівник відділу досвіду та пристроїв Microsoft.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Зараз Паван Давулурі очолює групу Microsoft Windows і Surface, підпорядковуючись безпосередньо Раджешу Джа. Давулурі працював у Microsoft понад 23 роки і брав активну участь у роботі компанії з Qualcomm і AMD над створенням спеціальних процесорів для пристроїв Surface.

Михайло Парахін тепер підпорядковуватиметься Кевіну Скотту під час перехідного етапу, але його майбутнє в Microsoft виглядає невизначеним, і цілком ймовірно, що ці «нові ролі» будуть за межами компанії. Парахін тісно працював над Bing Chat до того, як узяв на себе ширшу відповідальність за розробку Windows і зміни в Microsoft Edge.

Зміни в групі Windows відбувся лише через кілька днів після того, як співзасновник Google DeepMind і колишній генеральний директор Inflection AI Мустафа Сулейман приєднався до Microsoft як генеральний директор нової команди штучного інтелекту. Microsoft також найняла групу співробітників Inflection AI, включаючи співзасновника Карена Симоняна, який зараз є головним науковим співробітником Microsoft AI. Як результат, більшість співробітників Inflection приєднується до Microsoft AI. Це схоже на придбання талантів з метою уникнення прямого регуляторного контролю.

Зараз Сулейман є генеральним директором нової команди Microsoft AI, яка займатиметься розробкою продуктів ШІ, орієнтованих на споживачів, таких як Copilot, Bing і Edge. Сулейман підпорядковується безпосередньо генеральному директору Microsoft Сатья Наделла.

Джа каже, що команда Windows «тісно співпрацюватиме з командою Microsoft AI щодо штучного інтелекту, чипів та досвіду», але буде кілька цікавих областей потенційного збігу, якими цим новим лідерам доведеться орієнтуватися.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...