Мінцифри назвало строки запуску електронного бронювання в «Дії»

Опубликовал
Ігор Шелудченко

Міністерство цифрової трансформації активно працює над електронним бронюванням на порталі «Дія» і планує запустити бета-тест вже на початку липня.

Про це написав в Telegram віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки країни.

Для того, щоб забронювати працівника через портал «Дія», необхідно, щоб реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» містив про нього інформацію.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Hillel IT School.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Зазначимо, що до 16 липня усі чоловіки повинні оновити дані, а особи зі статусом «обмежено придатний» — пройти ВЛК.

Наразі бронюванню підлягають:

  • державні службовці, які перебувають на посадах державної служби, категорії А, категорії Б і В;
  • працівники силових структур, зокрема Нацполіція, Державне бюро розслідувань, прокуратура, працівники Державної служби надзвичайних ситуацій;
  • працівники критично важливих підприємств, які працюють на економіку України, а також на Збройні Сили України.

Також в Раді обговорюють і можливе «економічне бронювання».

  • Кожен субʼєкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника — має можливість його забронювати.
  • Сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний і підтверджує це відповідними податками.
  • Бронювання поширюється на кожен субʼєкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року.
  • Відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у повʼязаному законопроекті №11332 «щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних».
Disqus Comments Loading...