Мобільний зв’язок в Україні — зараз працює лише 44% базових станцій всіх операторів

Опубликовал
Володимир Скрипін

Станом на першу половину дня 24 листопада працює 44% базових станцій мобільного зв‘язку — тобто у строю зараз менше половини від загальної кількості станцій до повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомив речник Держспецзв‘язку Володимир Кондрашов під час брифінгу, пише Forbes.

Оновлено [17:21]: Зв’язок в Україні поступово відновлюється, повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров. Зараз найкраща ситуація з роботою базових станцій у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях. У Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях справи гірше, проте енергетики працюють над відновленням.

Це пояснює масштабні перебої у роботі всіх українських операторів мобільного зв’язку, які стали відчуватися ще гостріше після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів 23 листопада.

Найгірша ситуація спостерігається на Миколаївщині, де працює 9% базових станцій, Кіровоградщині (13,7%), Харківщині (17%), Полтавській (15%) та Одеській (15,2%) областях — саме у цих регіонах після атаки 23 листопада фіксувався найбільший спад інтернет-трафіку, що підтверджують дані NetBlocks.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне).
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Найкраще на сьогодні забезпечені звʼязком Сумська, Чернівецька, Закарпатська, Львівська та Черкаська області. У решті регіонів ситуація потроху стабілізується — від ранку сьогодні працювало близько 50% станцій смугового інтернету.

Водночас Україна продовжує отримувати від партнерів необхідне телекомунікаційне обладнання для відновлення зв‘язку у постраждалих регіонах, зокрема на Херсонщині. У разі повного відключення електрики та відсутності зв’язку в Держспецзв‘язку радять користуватися стаціонарним/фіксованим зв‘язком.

***

Під час масованого обстрілу 23 листопада ППО ЗСУ збили 51 із 70+ ракет та 5 БПЛА. Водночас не обійшлося без влучань — два десятки ракет вдарили по об’єктах інфраструктури та енергетичних мережах в Києві, Львові, Вінниці, Дніпрі та Кривому Розі, що спричинило тимчасове знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Міненерго розраховує відновити генерацію електрики українських АЕС в мережу до вечора 24 листопада, що дозволить суттєво знизити дефіцит та повернуться до графіків планових відключень.

В Офісі Президента повідомили, що після вчорашньої атаки електрику подали в усі області України — першими заживили об’єкти критичної інфраструктури, а зараз поступово триває підключення до мережі побутових споживачів. Також в регіонах вдалося розгорнути вже 4 000 «Пунктів незламності» — це спеціально облаштовані місця, де можна підзарядити телефони, зігрітися, випити теплих напоїв. Наразі енергетики, комунальники та рятувальники продовжують працювати 24/7 над відновленням критичної цивільної та енергетичної інфраструктури, яку цілеспрямовано нищить росія ракетами та дронами-камікадзе.

В ГУР Міноборони вважають, що для підготовки нового масованого ракетного удару по Україні росії знадобиться щонайменше тиждень

Disqus Comments Loading...