Новини Україна 24.11.2022 о 15:50 comment views icon

Мобільний зв’язок в Україні — зараз працює лише 44% базових станцій всіх операторів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Станом на першу половину дня 24 листопада працює 44% базових станцій мобільного зв‘язку — тобто у строю зараз менше половини від загальної кількості станцій до повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомив речник Держспецзв‘язку Володимир Кондрашов під час брифінгу, пише Forbes.

Оновлено [17:21]: Зв’язок в Україні поступово відновлюється, повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров. Зараз найкраща ситуація з роботою базових станцій у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях. У Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях справи гірше, проте енергетики працюють над відновленням.

Це пояснює масштабні перебої у роботі всіх українських операторів мобільного зв’язку, які стали відчуватися ще гостріше після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів 23 листопада.

Найгірша ситуація спостерігається на Миколаївщині, де працює 9% базових станцій, Кіровоградщині (13,7%), Харківщині (17%), Полтавській (15%) та Одеській (15,2%) областях — саме у цих регіонах після атаки 23 листопада фіксувався найбільший спад інтернет-трафіку, що підтверджують дані NetBlocks.

Найкраще на сьогодні забезпечені звʼязком Сумська, Чернівецька, Закарпатська, Львівська та Черкаська області. У решті регіонів ситуація потроху стабілізується — від ранку сьогодні працювало близько 50% станцій смугового інтернету.

Водночас Україна продовжує отримувати від партнерів необхідне телекомунікаційне обладнання для відновлення зв‘язку у постраждалих регіонах, зокрема на Херсонщині. У разі повного відключення електрики та відсутності зв’язку в Держспецзв‘язку радять користуватися стаціонарним/фіксованим зв‘язком.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

***

Під час масованого обстрілу 23 листопада ППО ЗСУ збили 51 із 70+ ракет та 5 БПЛА. Водночас не обійшлося без влучань — два десятки ракет вдарили по об’єктах інфраструктури та енергетичних мережах в Києві, Львові, Вінниці, Дніпрі та Кривому Розі, що спричинило тимчасове знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Міненерго розраховує відновити генерацію електрики українських АЕС в мережу до вечора 24 листопада, що дозволить суттєво знизити дефіцит та повернуться до графіків планових відключень.

В Офісі Президента повідомили, що після вчорашньої атаки електрику подали в усі області України — першими заживили об’єкти критичної інфраструктури, а зараз поступово триває підключення до мережі побутових споживачів. Також в регіонах вдалося розгорнути вже 4 000 «Пунктів незламності» — це спеціально облаштовані місця, де можна підзарядити телефони, зігрітися, випити теплих напоїв. Наразі енергетики, комунальники та рятувальники продовжують працювати 24/7 над відновленням критичної цивільної та енергетичної інфраструктури, яку цілеспрямовано нищить росія ракетами та дронами-камікадзе.

В ГУР Міноборони вважають, що для підготовки нового масованого ракетного удару по Україні росії знадобиться щонайменше тиждень


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: