Рубрики НовиниСофт

monobank запустив інтернет-еквайринг з тимчасово зниженим тарифом 0,6% та за день зібрав понад 4 млн для ЗСУ на розіграші тих самих марок «Укрпошти»

Опубликовал
Володимир Скрипін

15 травня monobank запустив власний інтернет-еквайринг для всіх — платформа працює на базі технології QR та орієнтована як на онлайн-продавців, так і на класичні точки роздрібної торгівлі. Запуск нового продукту анонсував співзасновник проєкту Олег Гороховський.

Інтернет-еквайринг monobank

Щоб приймати оплату по карті або за допомогою платіжних систем, потрібно під’єднати еквайринг. Він буває двох видів: торговий і через інтернет. Торговий еквайринг — це приймання оплат за допомогою платіжного термінала. Інтернет-еквайринг — приймання оплати через сайт. Термінал для інтернет-еквайрингу не потрібен — все відбувається електронно.

Можна пригадати, що monobank вперше анонсував власну платформу інтернет-еквайрингу на базі QR у вересні 2021 року — досі вона працювала в тестовому режимі з обмеженим колом клієнтів, а тепер вона стала відкрита для всіх охочих власників бізнесів без обмежень. Окрім того, monobank тимчасово знижує тариф більше як вдвічі — з 1,8% до 0,6%. Скільки буде діяти акційна пропозиція, не уточняється.

Раніше Гороховський розповідав про плани запустити відразу після інтернет-еквайрингу власний сервіс «buy now pay later», схожий на відомий Klarna. Це альтернатива звичним кредитам. Сервіс дозволяє купувати в борг та оплачувати декількома способами — чотирма рівними частинами (при оформленні покупки, а потім кожні два тижні) або через 30 днів після покупки. Поки що невідомо, чи залишаються ці плани у силі.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Щоб налаштувати інтернет-еквайринг від monobank, щоб мати можливість приймати оплату картками на сайті, мобільному додатку чи інтернет-магазині, власникам бізнесу в Україні потрібно подати заявку на сайті.

Розіграш марок та збір коштів на потреби ЗСУ

Водночас Гороховський влаштував розіграш ажіотажних марок «Укрпошти» з російським воєнним кораблем — єдиною обов’язковою умовою став донат від 100 гривень на потреби ЗСУ. Цей розіграш дуже швидко вийшов з-під контролю через великий інтерес користувачів. Спочатку співзасновник monobank розігрував набір з шести марок, який йому подарував СЕО «Укрпошти» Ігор Смілянський, але врешті його підписники та знайомі додали ще кілька наборів і кількість марок зросла до із початкових 6 зросла до 120 штук. За добу Гороховський зібрав понад 4 мільйони гривень — у зборі взяли участь близько 17 000 людей, а найбільший внесок склав 100 тис. грн. Переможців буде оголошено завтра ввечері — їх виберуть випадковим чином серед усіх, хто зробив переказ.

Окрім того, в пам’ять про участь у зборі monobank підготував унікальний скін карти для Apple/Google Pay з цією маркою — всі, хто зробив благодійні внески, незабаром побачать цей скін у себе в розділі «Разом до перемоги».

Новий скін карти monobank для Apple/Google Pay з маркою «Русскій воєнний корабль, іді … !»
Disqus Comments Loading...