Рубрики НовиниКіно

На Apple TV+ вийшов науково-фантастичний серіал «Темна матерія» / Dark Matter з Джоелом Еджертоном та Дженніфер Коннеллі

Опубликовал
Катерина Даньшина

Наразі до перегляду доступні перші два епізоди, решта — виходитимуть щосереди.

Apple розширила свою бібліотеку наукової фантастики новим серіалом «Темна матерія», створеним за мотивами роману американського письменника-фантаста Блейка Крауча (він сам також виступає у ролі шоуранера).

В центрі сюжету — історія фізика Джейсона Дессена, якого посеред ночі на шляху додому вулицями Чикаго викрадає його інша версія з альтернативного всесвіту. Щоб вибратися з пастки та перемогти альтер его, головному герою доведеться розібратися із загадковим пристроєм під назвою Box та пройти мультивсесвітом божевілля.

Головні ролі у серіалі «Темна матерія» зіграли Джоел Еджертон, Дженніфер Коннеллі та Еліс Брага. Режисером перших трьох епізодів виступив Якоб Вербрюгген, ветеран «Карткового будинка».

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Наразі на стримінгу доступні перші два епізоди шоу (з українськими субтитрами), решту шість випускатимуть щосереди до 26 червня.

На агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes серіал наразі має оцінку у 72%, а на Metacritic критики його оцінили у 61 бал (на основі 12 рецензій). Ось деякі з відгуків:

Джон Андерсон, The Wall Street Journal: «Про що можна сказати навпено, так це про високий рівень саспенсу, відчутне напруження, створене дилемами Джейсона та аспектами бойовика-трилера «Темної матерії», і акторська гра є першокласною».

Джеймс Даєр, Empire: «Не такий амбіційний, як Foundation, і не такий важкий, як Constellation, цей серіал зберігає статус Apple як основного центру глибокодумної наукової фантастики, орієнтованої на дорослих».

Деніел Фіенберг, The Hollywood Reporter: «Це серіал, якому не бракує винахідливості, і, особливо в останні дві години, з’являються ідеї, що межують із натхненням, але відсутність тональних варіацій остаточно прирікає Темну матерію. Це невпинна панахида, яка могла б виграти від випадкової дози веселощів і, можливо, випадкової готовності довіритися химерності».

Disqus Comments Loading...