На Херсонщині відновлено доступ до інтернету та мобільний зв’язок

Опубликовал
Володимир Скрипін

В «Укртелеком» підтвердили відновлення роботи інтернет-послуг на Херсонщині. Наразі інтернет-послуги доступні у 85% населених пунктів області, де є мережі оператора, повідомила пресслужба інтернет-провайдера.

Загалом послуги інтернет-доступу надаються у 87% населених пунктів, підключених до мереж «Укртелекому», і доступні у всіх областях, крім Луганської. Також за минулу добу аварійно-відновлювальні бригади оператора завершили ремонтні роботи на магістральній лінії в Харківській області. Зв’язківці компанії стежать за станом мереж 24/7 в Україні і роблять усе можливе, аби відновлювати втрачені послуги якомога швидше.

Відновлення інтернет-доступу в Херсоні окремо підтверджує наглядовий інтернет-ресурс NetBlocks.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Мобільний зв’язок у Херсоні та області також відновлено. Про відновлення мобільного зв’язку у Херсонській області окремо повідомив український мобільний оператор lifecell та Мінцифра. Технічні команди lifecell та «Київстару» провели тестування мережі та знайшли місце обриву, після чого lifecell взявся організовувати відновлення.

Команда двічі виходила на ремонт, але поверталася через обстріли ворога. Вчора один з операторів частково запустив голосовий зв’язок, а сьогодні зранку вдалося завершити відновлення пошкодженої оптичної мережі та запустити мережі всіх трьох мобільних операторів.

Через російське вторгнення в Україну й пошкодження базових станцій та мереж багато міст і населених пунктів мали перебої зі зв’язком, а в деяких регіонах він був взагалі відсутній. Херсон — один із них. 30 квітня внаслідок бойових дій, ворог обірвав справний оптичний кабель, який ішов від сусіднього міста до Херсона. Саме він забезпечував роботу базових станцій у Херсонській області. Після цього російські окупанти почали перенаправляти інтернет в Херсонській області через «ростелеком».

 

Disqus Comments Loading...