Новини Пристрої 04.05.2022 о 12:40 comment views icon

На Херсонщині відновлено доступ до інтернету та мобільний зв’язок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

В «Укртелеком» підтвердили відновлення роботи інтернет-послуг на Херсонщині. Наразі інтернет-послуги доступні у 85% населених пунктів області, де є мережі оператора, повідомила пресслужба інтернет-провайдера.

Загалом послуги інтернет-доступу надаються у 87% населених пунктів, підключених до мереж «Укртелекому», і доступні у всіх областях, крім Луганської. Також за минулу добу аварійно-відновлювальні бригади оператора завершили ремонтні роботи на магістральній лінії в Харківській області. Зв’язківці компанії стежать за станом мереж 24/7 в Україні і роблять усе можливе, аби відновлювати втрачені послуги якомога швидше.

Відновлення інтернет-доступу в Херсоні окремо підтверджує наглядовий інтернет-ресурс NetBlocks.

Мобільний зв’язок у Херсоні та області також відновлено. Про відновлення мобільного зв’язку у Херсонській області окремо повідомив український мобільний оператор lifecell та Мінцифра. Технічні команди lifecell та «Київстару» провели тестування мережі та знайшли місце обриву, після чого lifecell взявся організовувати відновлення.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Команда двічі виходила на ремонт, але поверталася через обстріли ворога. Вчора один з операторів частково запустив голосовий зв’язок, а сьогодні зранку вдалося завершити відновлення пошкодженої оптичної мережі та запустити мережі всіх трьох мобільних операторів.

Через російське вторгнення в Україну й пошкодження базових станцій та мереж багато міст і населених пунктів мали перебої зі зв’язком, а в деяких регіонах він був взагалі відсутній. Херсон — один із них. 30 квітня внаслідок бойових дій, ворог обірвав справний оптичний кабель, який ішов від сусіднього міста до Херсона. Саме він забезпечував роботу базових станцій у Херсонській області. Після цього російські окупанти почали перенаправляти інтернет в Херсонській області через «ростелеком».

Російські окупанти відключили зв’язок та інтернет в Херсонській та частині Запорізької областей, і перенаправляють трафік через рф. Як уникнути переслідування та захистити себе (VPN + шифрування DNS)

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: