Рубрики НовиниMilitary Tech

На «Шахеди» почали встановлювати 40 кг термобаричні заряди – більша небезпека для цивільних, ураження більшої площі

Опубликовал
Андрій Русанов

Як повідомив фахівець з радіозв’язку Сергій «Флеш» Бескрестнов, російські загарбники почали встановлювати на «Шахеди» термобаричні заряди вагою 40 кг. До повідомлення додано фото відповідної бойової частини.

ОНОВЛЕНО: Інформація про термобаричні заряди не підтвердилася, але «Шахеди» з маркуванням «Герань-К» дійсно мають нову бойову частину.

 

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

Принцип дії термобаричної зброї заснований на ефекті об’ємного вибуху газових, пилових або аерозольних хмар речовини. Часто подібні заряди відносять до зброї масового ураження через велику площу – десятки або сотні квадратних метрів, залежно від кількості заряду. У зоні ураження температура може сягати 2600 °C.

Термобаричний заряд особливо ефективний у закритих об’ємах. Наслідки влучання такого «Шахеду» у житловий будинок призведуть до більшої кількості жертв, а у разі потрапляння в інфраструктурний об’єкт – до більших руйнувань.

Термобарична речовина, яка вивільняється з-під великого тиску, заповнює весь доступний об’єм – сховатися за перегородкою не вийде. Вибух супроводжується потужною ударною хвилею, яка теж заподіює відчутну шкоду, зокрема, тілу людини.

З початку активної фази війни росія використовує ракетні установки «Солнцепёк» та «Буратино», оснащені ракетами з термобаричним зарядом, які випалюють великі площі. Модифікований Shahed можна порівняти з такою ракетою, бойова частина якої оцінюється у 30-90 кг.

Джерело: Сергій Флеш

Disqus Comments Loading...