Рубрики НовиниСофт

Нацполіція та Uklon впровадять систему сповіщення для пошуку зниклих дітей

Опубликовал
Володимир Скрипін

Нацполіція та онлайн-сервіс таксі Uklon співпрацюватимуть з метою впровадження системи сповіщення для пошуку зниклих дітей. Відповідний меморандум про співпрацю підписали заступник Голови Нацполіції — керівник патрульної поліції Олександр Фацевич та операційний директор і співзасновник компанії «Уклон Україна» Сергій Смусь.

У межах співпраці онлайн-сервіс виклику авто розпочинає розробку та впровадження серед своїх клієнтів системи сповіщення про розшук дітей. Відтак сповіщення із детальною інформацією про розшук та світлина дитини поширюватиметься серед користувачів сервісу саме в тих зонах пошуку, де востаннє бачили дитину.

Заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич наголосив на важливості такої ініціативи, особливо в умовах військової агресії рф проти України:

«Ми проводимо колосальну роботу для розшуку дитини, підключаємо і громадськість, і соцмережі, мобільних операторів. Але навіть коли одна дитина не знайдена – це дуже страшна біда. І такий інструмент з використанням вашого додатка, впевнений, стане дуже ефективним. Допомога громадськості, допомога бізнесу у розшуку дітей – для нас це дуже важливо».

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Подробиць щодо часових рамок реалізації ініціативи та механізму роботи сервісу поки немає.

Тут доречно буде згадати про нещодавній запуск системи сповіщень про зниклих дітей AMBER Alert в Instagram, який відбувся 1 червня. Ця система працює в Україні з кінця 2021 року, коли Meta (материнська компанія Facebook) у партнерстві з Нацполіцією та Мінцифрою розширила її на Україну.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін