NASA готується відновити ключові випробування своєї найпотужнішої ракети Space Launch System. Вона призначена для відправки людей на Місяць та Марс

Опубликовал
Тетяна Нечет

Американське космічне агентство (NASA) 1 квітня розпочало підготовку своєї гігантської ракети Space Launch System (SLS) до ключових випробувань, які мали тривати 3 дні. Одна їх довелося скасувати з міркувань безпеки. Спочатку в SLS вдарила блискавка, потім не спрацювали вентилятори і ракета втратила здатність створювати необхідний тиск на платформі.

Тепер команди NASA повідомили, що готуються до наступної спроби провести «мокре» тестування Artemis I. У ході останніх двох тестових прогонів 3 та 4 квітня інженери встигли виконати кілька завдань.

«Команди також змогли продемонструвати свою здатність справлятися з низкою проблем, таких як суворі погодні умови, затримки із запуском та пуском джерела подачі газоподібного азоту, наданого комерційним постачальником, та ремонт таких систем, як вентилятори, які не працювали належним чином», — заявили в NASA.

Генеральне тестування проводиться у рамках підготовки до безпілотної місії Artemis 1 та першого реального польоту SLS. Ракета наступного покоління є найважливішим компонентом програми Artemis, метою якої є висадка кольорової людини та першої жінки на Місяць наприкінці цього десятиліття. NASA налаштоване на червневий запуск. У рамках нього відправлять тестову капсулу Orion без екіпажу в подорож навколо Місяця тривалістю від 4 до 6 тижнів.

Онлайн-курс Frontend-разробник.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися
Disqus Comments Loading...