Рубрики Новини

NASCAR заборонила “обгін вздовж стіни” — ефектний трюк Росса Честейна, запозичений з відеогри

Опубликовал
Катерина Даньшина

Честейн вийшов у фінал автоперегонів, проїхавши вдовж стінки та обігнавши одразу п’ятьох суперників — маневр, який сам гонщик неодноразово перевіряв… у відеоіграх.

Національна асоціація перегонів серійних автомобілів (NASCAR) заборонила виконувати цей трюк з міркувань безпеки. Однак до книги правил асоціації жодного нового формулювання, яке б забороняло атракціони на стіні, не додадуть.

Натомість у майбутньому порушення регулюватиметься правилом 10.5.2.6.А  і за виконання трюку Честейна можна отримати штраф. 

“Безпека є пріоритетом для NASCAR і NEM (NASCAR Event Management). Таким чином, будь-які порушення, які вважаються такими, що ставлять під загрозу безпеку змагань або іншим чином створюють ризик для безпеки учасників, офіційних осіб, глядачів чи інших осіб, розглядаються з найвищим ступенем серйозності. Порушення правил безпеки розглядатимуть у кожному конкретному випадку”, — йдеться у правилі. 

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Старший віцепрезидент NASCAR з конкуренції Елтон Соєр додає:

“Ми будемо карати за цей вчинок у майбутньому. По суті, це буде штраф за коло або час наприкінці перегонів”.

Росс Честейн виконав цей трюк у жовтні минулого року, під час останнього кола NASCAR Xfinity 500. Гонщик проїхав вдовж стінки, щоб обійти свого суперника Денні Хемліна (що був на 5 позицій вище) та забезпечити собі місце в наступному раунді плей-офф.

Ось як це було:

Після перегонів Честейн розповів, що в дитинстві неодноразово використовував цей маневр, граючи в NASCAR 2005 на своєму GameCube.

Disqus Comments Loading...