Netflix не планує створювати спеціальний застосунок для AR-гарнітури Apple Vision Pro, натомість використає iPad-застосунок

Опубликовал
Юрій Орос

Потоковий відеосервіс Netflix поки не має в планах створювати застосунок для гарнітури змішаної реальності Vision Pro від Apple. Замість цього вони дадуть змогу вже існуючому застосунку для iPad працювати з новим пристроєм, повідомляє Марк Гурман із Bloomberg.

Застосунки сторонніх виробників матимуть вирішальне значення для успіху Vision Pro. Але цей пристрій дорогий і нішевий. Тож Apple поки пропонує два виходи з ситуації: або розробляти спеціальне рішення, або адаптувати вже існуючий застосунок для iPad.

Гурман пише про відсутність підтримки з боку Netflix у контексті ширшої проблеми, яку матиме  Apple. Мова про залучення великих компаній-розробників ПЗ для її гарнітури Vision Pro, абсолютно новою платформою компанії. Одним із найбільших імен стане стрімінговий сервіс Disney+, також серед розробників мають бути Zoom і Microsoft.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

Але поки важливою є можливість запуститися «хоч якось», а саме дати доступ до величезної бібліотеки iPad-застосунків, які запускатимуться без змін. Є ймовірність, що ПЗ для Vision Pro коштуватиме дорожче за аналоги для iPhone та iPad.

Не здивуюся, якщо стандартним тарифом будуть 20 доларів. А ціна на професіональні програми коливатиметься від 50 до 250 доларів.

— додав Гурман.

 

Disqus Comments Loading...