Рубрики Новини

NFT першого твіту Джека Дорсі, куплений рік тому за $2,9 млн, виставили на продаж за ціною $48,2 млн. Половину власник обіцяє пожертвувати на благодійність

Опубликовал
Вадим Карпусь

Наприкінці березня минулого року глава Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт як NFT-токен за $2,9 млн. Покупцем став генеральний директор малазійського стартапу Bridge Oracle Сіна Еставі, який запропонував найвищу ставку. Але тепер Еставі вирішив перепродати цей актив із великою націнкою.

«Я вирішив продати цей NFT (перший у світі твіт) та пожертвувати 50% виручки ($25 млн або більше) на благодійність GiveDirectly», – йдеться у повідомленні Еставі.

Він виставив NFT-токен першого твіту Джека Дорсі на продаж на майданчику OpenSea. Стартова ціна лота становить 14969 ETH (близько $48,2 млн за курсом на момент підготовки матеріалу). Таким чином, якщо вдасться продати NFT навіть за стартовою ціною, прибутковість інвестиції сягне 16,6-кратного значення. І після передачі половини суми на благодійність Сіна Еставі все одно залишиться у великому плюсі.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Зазначимо, сам Джек Дорси передав на благодійність усю суму, отриману від продажу NFT. Дорси поцікавився в Еставі, чому той не наслідує його приклад. На це Сіна Еставі відповів, що другу половину виторг він планував направити на підтримку блокчейн-проєктів, але готовий прислухатися до думки Дорсі та передати на благодійність усі вторговані кошти.

Аукціон із повторного продажу NFT-токену першого твіту Джека Дорсі проходитиме до 13 квітня. Поки що ніхто не виявив бажання купити лот за стартовою ціною.

Disqus Comments Loading...