Рубрики НовиниКіно

«Нічого не второпав у сценарії». Аль Пачіно розповів, чому відмовився від ролі Гана Соло в «Зоряних війнах»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Оскарівський лауреат Аль Пачіно в недавньому інтерв’ю розповів, чому відмовився від головної ролі у фільмі Джорджа Лукаса 1977 року.

Актор каже, що на пропозицію вплинула його висока популярність на той момент – він вже відзначився у таких хітових стрічках як, «Хрещений батько» (1972), «Серпіко» (1973), «Хрещений батько 2» (1974) і «Собачий полудень» (1975).

«Ви знаєте, що відбувається, коли ви вперше стаєте відомим. Вони б дали мені грати королеву Єлизавету».

Аль Пачіно зазначив, що за роль пропонували досить великий гонорар, але він не погодився, бо… не зрозумів сценарій.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

«Вони дали мені сценарій під назвою «Зоряні війни». Я прочитав. Нічого не второпав. Попри те, що пропонували купу грошей, я сказав, що не можу зіграти у фільмі‎. Тож я подарував Гаррісону Форду кар’єру», – жартує актор.

Форд знімався в фільмах «Американські графіті», «Розмова», перш ніж виступити в «Зоряних війнах» як Ган Соло, а згодом очолити франшизу «Індіана Джонс».

Аль Пачіно у фільмі «Хрещений батько». Фото: Allstar/Cinetext

Пачіно також сказав, що нещодавно переглянув «Хрещеного батька» вперше за 25 років і згадав, як думав під час знімань, що його кар’єра завершилась. Режисер Френсіс Форд Коппола запросив актора на вечерю з родиною в ресторан:

«Я прийшов, і він сказав: «Знаєш, я дуже тобі вірив. І ти мене підводиш». А я стою і думаю: «Що я на біса зробив?».

Коппола відправив Пачіно переглянути кадри в Paramount, де актор зрозумів, у чому його проблема. У ранніх сценах фільму студія не розуміла його внутрішнього переходу до Майкла Корлеоне:

«Я хотів вийти нізвідки й до кінця фільму створити якусь загадку. Після першого дня знімань ми з Даян Кітон напилися. Ми думали: «Це все, наша кар’єра закінчена».

Під час 50-ї річниці виходу «Хрещеного батька» в березні 2022 року Пачіно назвав свою раптову популярність у фільмі «розрядом блискавки».

«Я відчув, що раптом якась завіса піднялася і всі дивляться на мене. «Хрещений батько» дав мені нову ідентичність, з якою було важко впоратися. Це робота, в якій мені пощастило бути. Але мені знадобилося ціле життя, щоб прийняти її та йти далі», — сказав Пачіно.

Disqus Comments Loading...